Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Bijdrage v/d maand
11 oktober 2013

Vraag: wat is het beste voor de kwaliteit van je batterij?

bijdrage-van-de-maand

Elke maand maken alle bijdragen aan het Vraag- en Antwoordforum van TabletGuide kans op een prijs: een Coolblue cadeaubon van €50,-. In de maand september heeft de redactie van TabletGuide een vraag uitgekozen als bijdrage van de maand. De productexperts van Coolblue geven antwoord op een vraag die voor elke tablet bezitter interessant is: hoe kan ik de accu van mij tablet het beste onderhouden?

De Bijdrage van de Maand van de maand september is ingediend door Mr_mdr. De vraag luidt als volgt:


“Ik heb een ASUS TF201, maar dit gaat elke tablet aan denk ik. Ik wil de kwaliteit van m’n batterij zo goed mogelijk houden. Hoe kan ik dit het beste doen? En wat is slecht voor je batterij?

Als ik het goed heb is het voor de batterijen in tablets (Li-polymer Battery) enz niet goed om deze helemaal leeg te laten gaan, of is dit een fabeltje?

Is het ook waar dat je de tablet beter uit kan zetten als je hem aan de oplader ligt? (omdat hij anders de opgeladen stroom gelijk weer verbruikt. De accu van mijn laptop is zo kapot gegaan.)

En specifiek voor de transformer serie: Als het dock aan m’n tablet zit, moet je de connector van de oplader in het dock steken. Vervolgens laat hij eerst de tablet op, en daarna het dock. Echter moet daardoor de stoom door m’n dock, is dit slecht? Kan ik ze dus beter apart opladen of maakt het allemaal niet uit?

Zijn er nog andere tips? En wat zijn fabeltjes?”

De tablet-productexperts van Coolblue gaven het volgende antwoord:

“Het is belangrijk dat de batterij voor het eerste gebruik volledig wordt opgeladen tot 100%. Gebruik de tablet vervolgens tot hij (bijna) leeg is. Dit zal in ieder geval minder dan 10% zijn, maar het beste is om dit tot 0% te laten gaan. Laad de batterij vervolgens weer volledig op maar let er hierbij op om de oplader te verwijderen als de batterij 100% is opgeladen. Doe dit de eerste keren om het uiterste van de batterij te kunnen vragen, 3 maal zou hierin voldoende moeten zijn.

Wat betreft de vraag omtrent de accuduur van een tablet bij het kijken van films, is een kijktijd van 5 uur op deze resolutie bij volledige helderheid niet ongebruikelijk. Doordat de batterij al wat ouder is (1,5 jaar) kan deze lichte slijtage gaan vertonen. Het is hiermee niet ongebruikelijk dat de totale gebruiksduur van de batterij wat terug loopt. Een duur van 5 uur onder deze omstandigheden is daarom zeker niet ongewoon.”

Mr_mdr, hopelijk is (een groot deel) van je vraag hiermee beantwoord. Het is dus vooral zaak om in het begin de tablet telkens volledig op te laden en daarna zo leeg mogelijk te laten gaan. Daarna maakt het niet veel meer uit voor het behoud van de capaciteit van de accu van je tablet.

Wil je ook een cadeaubon van 50 euro winnen? Stel dan vragen en geef antwoorden in het Tablet Vraag- en Antwoordforum. Elke maand maak je kans op deze prijs. Zowel vragen als antwoorden dingen mee naar de prijs. De TabletGuide redactie selecteert elke maand een vraag of antwoord. Laat bij het stellen van de vraag of het geven van het antwoord wel je emailadres achter, zodat we deze kunnen gebruiken om contact met je op te nemen.

728x90_0037_tabletcenter

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Een reactie

  1. Zeker! Heel erg bedankt!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.