‘Acer presenteert binnenkort Iconia W4’

2

Een aantal maanden geleden bracht Acer de Iconia W3 uit; s’ werelds eerste 8 inch tablet die op Windows 8 draaide. Op papier niks mis mee, maar in de praktijk bleek de W3 de verwachtingen niet waar te kunnen maken. Als we CT.net mogen geloven presenteert Acer binnen enkele weken een opvolger, de W4-820.

We hadden de opvolger van de W3 al tijdens de IFA verwacht, maar daar vingen we bot. Volgens nieuwe geruchten is het dan bijna zover, Acer zou de W4-820 klaar hebben. Het ligt in de lijn der verwachting dat het bedrijf de tablet, welke zou draaien op Windows 8.1, snel gaat presenteren. De prijs zou ongeveer gelijk zijn aan die van de W3, wat zou betekenen dat de W4 een adviesprijs van tussen de 299 en 329 euro mee krijgt.

Specificaties

Over de specificaties is nog niks bekend, al gaan er (natuurlijk) wel geruchten rond. Zo zou het bedrijf ervoor gekozen hebben de W4 te voorzien van een 8,1” IPS LCD scherm dat 1280 bij 800 pixels telt. Qua resolutie zou er dus niks veranderen, wat best jammer zou zijn aangezien deze resolutie op 8” niets bijzonders is. Maar wellicht kiest Acer ervoor de W4 toch te voorzien van een hoge resolutie scherm, andere fabrikanten hebben laten zien dat het mogelijk is en ook Windows 8.1 biedt er ondersteuning voor. De processor die we waarschijnlijk in de W4-820 gaan terugvinden wordt er eentje uit de stallen van Intel, een Atom Z3740-chipset om precies te zijn. Deze processor is volgens de bron geklokt op 1,9Ghz. Wellicht komt deze naam je bekend voor, dat is mogelijk gezien het feit dat bijvoorbeeld de onlangs gepresenteerde ASUS Transformer Book T100 ook draait op deze SoC. De interne opslagcapaciteit zou 32 of 64GB groot zijn, waarvan Windows 8.1 ook een gedeelte in beslag neemt. Gelukkig is het geheugen eenvoudig en relatief goedkoop uit te breiden via een Micro-SD kaartje. Opladen zou via Micro-USB gebeuren en ook een Micro-HDMI poort zou niet ontbreken. Over het gewicht en de afmetingen van de tablet is nog niks bekend, al hopen wij dat hij wat minder gaat wegen dan zijn voorganger, welke met zijn 500 gram erg zwaar is voor een 8 inch tablet. Qua connectiviteit spreekt de bron over Bluetooth 4.0, Wifi 802. 11n en GPS.

Het werkgeheugen (RAM) zou 2GB groot zijn wat ervoor moet zorgen dat alles soepel loopt. De tablet draait vanuit de doos zeer waarschijnlijk op Windows 8.1 en Acer levert Office 2013 Home & Student Edition gratis mee, wat natuurlijk mooi meegenomen is. We sluiten af met de camera’s, aan de voorzijde zou een 2 megapixel exemplaar aanwezig zijn, aan de achterkant zit er ook een, deze zou kiekjes schieten in maximaal 5 megapixels.

Nog even wachten?

Volgens de bron zou Acer de Iconia W4-820 binnen enkele weken presenteren, wanneer hij dan in de winkels ligt is onbekend. Zoals eerder gezegd denken wij dat de prijs voor de 32GB versie ergens tussen de 299 en 329 gaat liggen. Of er ook weer een speciaal keyboard op de markt komt is onbekend, wie weet kan de W4 ook overweg met het toetsenbord van de W3.

Share.

Over de auteur

2 reacties

  1. Hi Comparatif-tablette,

    As you can see at the top of this article, your link is our source from the beginning. Click on the link en look what happens 😉

    Greets.

Reageer