Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Apps
20 september 2013
Bron: iPadClub

Amazon Kindle app biedt nu ook Nederlandse e-books aan

Amazon Kindle app logoAmazon heeft haar Kindle app voor de iPad een update gegeven. Naast nieuwe elementen en een design-wijziging zien we een belangrijker nieuw aspect. Amazon biedt voortaan Nederlandse e-books aan via de Kindle app. De Amazon Kindle app biedt iedereen de mogelijkheid om op een iPad, Android tablet of Windows tablet digitale boeken, kranten en tijdschriften te kopen en te lezen. De Kindle app is namelijk ook een e-reader app.

Nederlandse auteurs en uitgevers van boeken, tijdschriften en kranten kunnen zelf de digitale edities inbrengen in de virtuele Kindle winkel van Amazon. De eigenaars van de rechten van de boeken kunnen tot 70 procent van de omzet krijgen die via de Kindle website en apps wordt opgehaald. De rest van de omzet gaat naar Amazon en de lokale belastingdiensten.


De toevoeging van Nederlandse e-books aan het grote Kindle assortiment is weer een opmaat voor de Nederlandse toetreding van Amazon. Het is al lange tijd de vraag wanneer de Amerikaanse online verkoper, de grootste ter wereld, ook via een Nederlands domein boeken, elektronica en allerhande producten gaat verkopen.

Een specifiek element van de Kindle app is de e-reader functionaliteit. Amazon biedt de mogelijkheid om digitale content te bekijken, te kopen en te downloaden via de Kindle applicatie. In tegenstelling tot veel andere apps kun je de boeken alleen lezen binnen de Kindle app. Je kunt gekochte items niet openen en bekijken via andere e-reader apps. Je bent dus gebonden aan de Kindle applicatie op je tablet, pc of smartphone.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, waarbij je wel e-books kunt lezen binnen de app, die je elders hebt gekocht, op een tablet. TabletGuide.nl zette ze al voor je op een rijtje:

De beste e-reader apps voor de iPad
De beste e-reader apps voor Android tablets

Amazon heeft ook de Kindle app voor de iPad een update gegeven. Zo is het ontwerp aangepast en zien we meer platte elementen, overeenkomstig met het nieuwe ontwerp van iOS 7.

De wijzigingen zien we voor nu nog niet terugkomen in de apps van Android en Windows 8.

Je kunt de Kindle app downloaden op je tablet via een van onderstaande links. Vind je dit een goede app? Geef het dan aan door te klikken op de knop ‘Goede app’.

Kindle

  • Ontwikkelaar AMZN Mobile LLC
  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8 /
  • Categorie Ebooks
  • Downloaden

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.



Doe mee met het tablet-onderzoek 2013.

In ruil voor een paar minuten van je tijd, maak je kans op 4 x 1 cadeaubon naar keuze t.w.v. 25,-


> Doe mee