Nvidia presenteert 199 dollar kostende Tegra Note tablet

0

Nvidia, het bedrijf dat vele mensen kennen van grafische kaarten en processors heeft vandaag haar eerste tablet gelanceerd; de 7 inch Tegra Note, voorzien van onder andere een Tegra 4 SoC en gaat 199 dollar kosten.

De Tegra Tab beschikt over mooie specificaties en moet vooral gaan concurreren met de Nexus 7 (2013) en goedkopere budget-tablets. Dit is vooral terug te zien in de prijs, de 16GB versie van de Tegra Note gaat in de Verenigde Staten 199 dollar kosten, 30 dollar goedkoper dan de 16GB versie van de Nexus 7 (2013). Naast een 7 inch IPS scherm dat 1280 x 800 pixels telt is de Tegra Note ook voorzien van 16GB aan interne opslagcapaciteit. Dit is eenvoudig en relatief goedkoop uit te breiden via een Micro-SD kaartje. Opladen gaat via de Micro-USB aansluiting en het is ook mogelijk de tablet op een extern beeldscherm aan te sluiten via Micro-HDMI. Als we Nvidia mogen geloven beschikt de Tegra Note over speciale speakers met een extra baspoort, dit moet voor een ongekende geluidservaring zorgen. Het bedrijf meldt dat het voor het ‘meest uitgebreide frequentiebereik heeft van alle huidige tablets’. Of dit echt zo is kan alleen een praktijktest uitwijzen.

De Tegra 4 processor komt uit de stallen van Nvidia en het is dan ook niet gek dat het bedrijf de Tegra Note van deze chipset heeft voorzien. Volgens diverse bronnen zijn fabrikanten niet erg enthousiast over de Tegra 4, welke moet concurreren met onder andere de Qualcomm Snapdragon 800 en de goedkopere SoC’s van bijvoorbeeld MediaTek. Nvidia wilt met de Tegra Note laten zien dat de Tegra 4 uitermate geschikt is voor tablets. De Tegra 4 is een enorm krachtige chipset en is daardoor in staat om onder andere in HDR- en slowmotion te filmen. Hoe hoog de chipset geklokt is weten we nog niet. Bij de tablet wordt ook een speciale stylus pen meegeleverd, deze is volgens Nvidia ‘extreem accuraat’ en dat komt door de grafische spierbundels van de chipset. De stylus is daarnaast geen gewone, je kunt verschillende opzetbare punten op de pen zetten. Ergens probeert Nvidia dus ook te concurreren met Wacom, het bedrijf achter de grafische ‘tekentablets’. Ten slotte kan de Tegra Note ook als gameconsole gebruikt worden voor de tv, dit omdat hij draadloze controllers ondersteunt. Een goed voorbeeld daarvan is Nvidia’s eigen gameconsole, Project Shield. Verder beschikt de tablet over een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 72 tellende kern GeForce GPU die de Tegra 4 bijstaat.

Over de beschikbaarheid is nog weinig bekend en ook over andere details heeft het bedrijf nog niks losgelaten. Zo weten we dat de Tegra Note op Android draait, maar welke versie is onbekend, al gokken wij op 4.2 Jelly Bean. De Tegra Note wordt vanaf oktober verkocht in de Verenigde Staten voor 199 dollar, of hij ook in Europa (of ergens anders) op de markt komt is nog niet duidelijk.

Share.

Over de auteur

Reageer