Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
10 september 2013
Bron: Tweakers

iOS 7 vanaf 18 september te downloaden op je iPad

iOS 7

Deze avond hield Apple een evenement waar het de iPhone 5S en iPhone C (goedkopere model) heeft gepresenteerd. Ook iOS7 is officieel gepresenteerd. Over 8 dagen komt de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem via een Over The Air (OTA) update naar alle iOS6 gebruikers met recente apparaten, waaronder de iPhone 4S en 5.

iOS7

iOS7 is grondig op de schop gegaan en ziet er een stuk anders uit dan iOS6. De meningen zijn erover verdeeld, de een vindt het modern en cool, de ander heeft het idee dat het ontworpen is door een kleuter. Er zitten in ieder geval een hoop vernieuwingen in iOS7, waaronder het notificatiecenter. Er is nu onder andere een overzicht van het weer, agenda-items en toggles voor instellingen als Bluetooth. Het is in ieder geval een drastische update die niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Echter heeft Apple ook veel lof gekregen dat het na al die jaren zo’n grote verandering heeft doorgevoerd.


Downloaden

Volgende week woensdag komt de iOS7 update beschikbaar voor de volgende apparaten. Vooralsnog krijgen alleen de iPhones en iPod de update direct volgende week woensdag, wanneer de iPads volgen is onbekend. Sommige functies zijn alleen op nieuwere apparaten beschikbaar omdat de oudere, bijvoorbeeld de iPad 2, geen ondersteuning voor een vernieuwing bieden. De nieuwe live-filters in de camera-app werken bijvoorbeeld niet op de iPad 2 omdat deze geen vierkante foto’s kan nemen.

  • iPhone 5
  • iPhone 4S
  • iPhone 4
  • iPad 4
  • iPad 3
  • iPad 2
  • iPad Mini
  • iPod v5

Zoals je ziet krijgen de oudere iPhones en iPods geen update naar de laatste iOS-versie, dit geldt ook voor de iPad 1.

iOS 7 zal niet volledig op oude iPad’s verschijnen. Bekijk hier welke nieuwe iOS 7-features op welke iPad werken.

Auteur: Rens Blom

Rens (16) schrijft al geruime tijd nieuwsartikelen en reviews voor diverse online (techgerelateerde) media, waaronder TabletGuide. Hij is vooral geïnteresseerd in tablets, ap... Lees meer

2 reacties

  1. Die iPhone 5C in combinatie met iOS7 zag er wel retestrak uit!

  2. Dat vind ik ook, maar voor dat bedrag wat je ervoor moet neertellen vind ik de 5C geen serieuze optie.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.