Beste koop: Top 3 tablets [september 2013]

3

Een nieuwe maand, een nieuwe editie van de ‘beste tablet koop’. In de maand september hebben we even gewacht met het publiceren van de lijst. Waarom? Omdat een nieuwe kandidaat te in de verkoop zou gaan waar we wel op moesten wachten. Een weekje later dan dat we dachten, maar daar is hij dan toch: de nieuwe Nexus 7. Na een uitgebreide review heeft de redactie besloten om de tablet op te nemen in de top 3 van beste tablets van september. Op welke plek? Dat lees je na de break.

UPDATE: Inmiddels zijn nieuwere edities van de ‘Top 3 tablets‘ verschenen. Bekijk hier de laatste edities in de categorie ‘beste tablet‘.

Beste Koop tablet - september - Nexus 7 (2013)1. Google Nexus 7 (2013)

Nieuw in de winkels. Net voorzien van een review. En nú al op nummer 1 in de ranglijst van Beste Tablet van de Maand van de grootste tabletwebsite van Nederland. De nieuwe Nexus 7 van Google en ASUS presteert wederom om met stip op de eerste plek te komen. Met misschien wel het beste beeldscherm van een tablet ooit, een van de snelste processors en het nieuwste Android besturingssysteem weet Google in samenwerking met ASUS de lat hoog te leggen in de 7 inch tablet markt. De Nexus 7 (2013) is niet perfect, helaas. Maar dankzij de zeer betaalbare prijs (269 euro – 32 GB WiFi) is de nieuwe Nexus 7 de beste tablet van september 2013!

 

Beste Koop tablet - september - Sony Tablet Z (2013)2. Sony Xperia Tablet Z

De Xperia Tablet Z van Sony mag dan niet meer de beste tablet van de maand zijn, hij is nog steeds supergoed! En nog steeds de beste 10 inch tablet op de markt, die je ook nog eens voor een betaalbaar bedrag kunt kopen. De Sony Xperia Tablet Z is snel, heeft een uitermate goed beeldscherm en is enorm dun en licht. Dit in combinatie met bijna perfecte software (vrijwel stock Android 4.2 met daadwerkelijk nuttige toevoegingen) en een over het algemeen goed update-beleid van Sony is de Xperia Tablet Z een terechte nummer 2 geworden!

 

Beste Koop tablet - september - iPad 4 (2013)3. iPad met Retina display

Nog steeds de best verkochte tablet ter wereld en in Nederland. Omdat ook de redactie lyrisch is over de iPad met Retina display, in de volksmond de iPad 4 genoemd, wordt deze Apple tablet wederom opgenomen in de top 3 van de beste tablets. De iPad 4 doet niet veel onder voor de Xperia Tablet Z. Met een grote software update op komst, iOS7, blijft de iPad kans houden op de titel ‘beste tablet’. En natuurlijk wachten we met smart op de opvolger, de iPad 5!

 

Bekijk en vergelijk alle tablets in de tablet vergelijker. Bekijk hier een overzicht van de maandelijkse reeks Beste koop: beste tablets. Of bekijk de maandelijkse reeks: Beste koop: beste tablet abonnementen.

 

TabletGuide kiest maandelijks de beste tablets van dat moment. Deze top 3 tablet-pc’s wordt samengesteld op basis van de prijs kwaliteitverhouding door de redactie. TabletGuide heeft geen relatie met de tablet fabrikanten. Deze toplijst wordt samengesteld met behulp van de tablet vergelijker.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

3 reacties

 1. Waarom wachten we met smart op een iPad 5?
  Ik wacht helemaal niet op een iPad, laat staan met smart, en ik denk dat de meeste mensen niet met smart zitten te wachten.
  Sowieso vind ik de iPad (welke dan ook) niet echt handig zoender usb of sd slot en zonder bestandbeheer.

  • Dat is jouw mening, Paulus 🙂

   De iPad is nog steeds de best verkochte tablet in de wereld en in Nederland. Ik denk dat velen met smart aan het wachten zijn op een nieuw type. Ik ben vooral met smart aan het wachten op een nieuwe iPad omdat dit nieuwe features zal brengen in de tabletmarkt en meer keuze gaat bieden voor de consument. En aangezien een iPad 5 een serieuze kandidaat zal zijn voor de edities van ‘Beste tablet koop’, zoals we deze elke maand publiceren op TabletGuide.

 2. Pjotr Kyrillitsch op

  Een teleurstellende (en domme, denk ik) selectie. De echt innovatieve en nuttig inzetbare tablets van dit en volgende jaren zijn immers de tablets met een active digitizer en dito stylus, meer in het bijzonder met Wacom digitizer en pen. Ik noem de Samsung Galaxy Note 10.1 2014, de Samsung Ativ Tab 3, de Microsoft Surface pro 2 en enkele ASUS tablets.
  Wie zit er nou eigenlijk nog op een nieuwe Aaipet te wachten? Ondingen zijn het: geen algemeen gangbare aansluitingen, een ontzettend onhandig bestandbeheer behalve voor degenen die bereid zijn rechtsteeks alles uit de appelkraam te kopen, en nog steeds geen echt bruikbare pen omdat wijlen Job dat niet wou. (Je moet het met zo’n ontzettend waardeloos rubber bolletje proberen)
  Als je dan toch tablets in het onderwijs wil gaan gebruiken (helemaal niet nodig en slecht voor het leerproces naar mijn mening) moet je toch minstens iets hebben waar je goed op kunt schrijven, rekenen en tekenen. In die zin zit de keus van de Ipadschool er al helemaal naast, Ipad is en blijft een toy-story. Geen wonder dat de geinterviewde Ipadscholiertjes kraaiend van plezier verklaarden dat ze nu eindelijk niet meer hoeven te schrijven. Nederland Kennisland ? Maar niet heus dus.

Reageer