Microsoft Surface 2 met Windows RT gespot

0

Dat we een opvolger van de Microsoft Surface tablets gaan krijgen was al duidelijk. De vraag is hoe deze Microsoft Surface 2 tablets eruit gaan zien en wat de specificaties worden. Vandaag ontdekt TabletGuide een benchmark resultaat waarin de Microsoft Surface 2, met Windows RT, is getest. Aan de hand van deze ontdekking kunnen we vaststellen wat de details worden van de tweede generatie Surface RT tablet van Microsoft.

De Microsoft Surface RT 2, zoals we de tablet maar zullen gaan noemen, krijgt verrassend toch een Nvidia chipset. Eerder gingen verschillende geruchten de rondte dat de opvolger van de Surface RT over een processor van Qualcomm zal gaan beschikken. De chipset zal de Tegra 4 SoC worden, zo maken de documenten ons duidelijk. Overigens gaf Nvidia al aan bezig te zijn met de ontwikkeling van nieuwe Surface tablet-computers.

Daarnaast wordt duidelijk wat de resolutie van de tablet gaat zijn. De documentatie wijst duidelijk op een 1366 bij 768 resolutie, overeenkomstig met de huidige Surface tablet met Windows RT. Het schermformaat van de Surface 2 tablet die we ontdekten in GFXbench is niet te achterhalen.

Helaas zijn de resultaten die we kunnen zien verder beperkt.

Microsoft Surface 2 - TabletGuide (1)

Wat we wel kunnen zien zijn de prestaties van de Nvidia Tegra 4 processor met het Windows RT systeem op de Surface 2 tablet. De score in de standaard 3D-test bedraagt 573 frames. En dat is een verrassend laag resultaat. Andere tablets met de Tegra 4 chip, met het Android besturingssysteem, scoren veel beter. Zo scoort de HP SlateBook x2 951 frames en een tot nu toe nog onbekende ASUS tablet 1003 frames.

Ondanks dat presteert de Surface met Windows RT 2 beter dan de eerste editie van dit model, welke een resultaat had van 172 frames.

De Tegra 4 SoC blinkt uit in grafische prestaties met onder andere de aanwezigheid van maar liefst 72 grafische processorkernen. Helaas moet geconstateerd worden dat het Windows RT besturingssysteem, in ieder geval op dit moment, nog niet optimaal presteert als het gaat om 3D-rendering van graphics.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer