Vraag: rood kruis bij batterij op mijn tablet

56

Vanaf nu geven TabletGuide.nl en Coolblue elke maand een cadeaubon weg ter waarde van 50 euro. Elke maand maken alle bijdragen aan het Vraag- en Antwoordforum van TabletGuide kans op deze prijs. In de maand augustus heeft de redactie van TabletGuide een vraag uitgekozen als bijdrage van de maand. De productexperts van Coolblue geven antwoord op de vraag.

De Bijdrage van de Maand van de maand augustus is ingediend door Esther en ze wint met haar antwoord de cadeaubon van 50 euro.

De vraag luidt:

“Mijn tablet samsung 2 10.1 geeft een rood kruis bij de batterij als ik hem wil opladen als hij aanstaat. Hoe kan ik dit verhelpen?”

De tablet-productexperts van Coolblue gaven het volgende antwoord:

“Het rode kruis houd in dat de oplader niet geschikt is voor het opladen van de tablet. Dit kan te maken hebben met het aantal ampère wat de oplader levert. Voor een tablet is een oplader nodig van 2.1 ampère. Samsung accepteert ook niet alle merken laders. Wij raden dan ook aan gebruik te maken van originele Samsung laders.”

Esther, je zult dus op zoek moeten naar de originele acculader bij je tablet!

Wil je ook een cadeaubon van 50 euro winnen? Stel dan vragen en geef antwoorden in het Tablet Vraag- en Antwoordforum. Elke maand maak je kans op deze prijs. Zowel vragen als antwoorden dingen mee naar de prijs. De TabletGuide redactie selecteert elke maand een vraag of antwoord. Laat bij het stellen van de vraag of het geven van het antwoord wel je emailadres achter, zodat we deze kunnen gebruiken om contact met je op te nemen.

728x90_0037_tabletcenter

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

56 reacties

  • Esther Veldhuizen op

   Nou Leon en Rens, heel erg bedankt voor de kadobon! Wat een verrassing, hij zal zeker goed besteedt worden! Groet, Esther

 1. Ik heb hetzelfde probleem. Met de originele oplader. Heb een nieuwe oplader gekregen van de winkelier, ook een originele, zo uit de doos van een nieuwe tablet gehaald. Heeft 3 maanden zonder problemen gewerkt en nu plotseling staat het rode kruisje er weer en laadt de tablet alleen nog maar op als is uitgeschakeld. Enig idee hoe dit kan?

 2. Ik gebruik de orginele lader die bij mijn tablet zat toen ik hem kocht en nu staat er een rood kruisje door het batterij icoon hoe kan dat?

 3. Ik heb het zelfde bij mijn tablet met de originele lader, dus het gaat niet helemaal op wat er verteld wordt hoe kan dit worden opgelost? Weer een nieuwe lader kopen hij is net 5 maanden oud moet niet kunnen toch?

 4. Ik heb hetzelfde probleem, rood kruis en hij laadt erg langzaam op. Ook orginele lader en usb. Samsung zegt dat de accu defect is en dat ik deze moet laten vervangen door hun, valt net niet meer onder de garantie. Je mag toch verwachten dat een accu het langer uithoudt dan 6 mnd lijkt mij ?

 5. Had hetzelfde met Tab2 en originele lader van mn dochter . Lader van mn zoon gebruikt en het werkt gewoon.

  Aansluiting op de tablet en van de kabel schoongeblazen en nu werkt het weer.

  Dus blijkbaar is de aansluiting erg gevoelig voor vuil(tjes).

  Probeer dus eerst even om schoon te blazen, natuurlijk niet met harde bortstels en/of de stofzuiger maar met een busje perslucht (in ieder geval bij de foto vakhandel te verkrijgbaar) de stekker, evt aan beide zijden en de aansluiting op de tablet. Hopelijk helpt dit voor jullie ook.

  Scheelt aanschaf van een nieuwe lader of dure reparatie kosten.

  Succes ermee.

  Gr.

  Nossie

  • Thanks nossie dat klopt ik heb me opladder de orginele dus eruit grhaald en geblaze terug in de stekker gezet en whoem rode kruis weg whaha thanks voorvje slimme manier! Bless yu

  • Zelfde probleem gehad bij tablet TabS3mini met originele oplader en usb-kabel. Ook bij mij was het probleem opgelost door eens goed te blazen in de aansluiting en de connector.
   Zeker eerst eens proberen voor je naar de winkel stapt.

 6. Mijn galaxy tab 2 laadde niet meer op. Via verkooppunt is ie teruggestuurd naar de fabriek. Kreeg m terug met mededeling dat probleem verholpen was. Men had een software update uitgevoerd. Paar weken later hetzelfde probleem. Oplader in de winkel werkte echter wel. Werd geadviseerd om een nwe lader te kopen. Dit bleek te werken, ondanks dat ik steeds een rood kruis bij mijn batterij zag, laadde de batterij wel op (extreem langzaam!). Nu weer hetzelfde probleem. Lege batterij. Zag wel een laadicoon maar deze viel steeds weg. Nu net de oude lader en tab ingang en kabeltje volledig schoongeblazen en tablet laadt opeens wel weer op. Zie wel een rood kruis, maar hij laad nu tenminste wel weer langzaam op. Kennelijk zijn de tablet en de lader erg gevoelig voor vuiltjes en wellicht ook voor het aantal ampere vd lader en werkt het schoonblazen soms toch (deels). Succes met deze frustrerend gevoelige tablet problemen. E.

  • Dank je voor de melding. Zeker de moeite waard om het eens (voorzichtig) te proberen uit te blazen!

   Ik vind het wel raar dat je een nieuwe lader moest kopen. Het probleem is duidelijk niet veroorzaakt door jou. Een niet opgeladen tablet is ook duidelijk een niet goed functionerend product. Daarom is de winkel verplicht om dit probleem op te lossen. Een eventueel nieuwe lader zou dus gewoon door de winkel gegeven moeten worden. Hier geld voor betalen lijkt me niet nodig, aangezien het onder de wettelijke garantie valt.

 7. Ook bij mij een rood kruis met originele lader naar de winkel ook een software update. 2 maanden verholpen en nu weer een rood kruis en wordt niet opgelaten. Maar helaas is nu garantie voorbij dus begin maar met opladen. Zo wordt de tablet erg duur telkens kosten voor oplader of reparatie dan kun je bijna beter een duurdere ipad nemen. Geen reclame voor samsung lijkt me

 8. Mijn tablet en het opladen werkte perfect tot.. de laatste software-update. Krijg nu meldingen over niet laden maar dan blijkt de batterij toch volledig opgeladen te zijn en inmiddels moet ik het apparaat volledig uit zetten wil deze naar behoren opladen of een aantal keren de stroom in en uitschakelen voordat deze de juiste melding laat zien. Gebruik alleen originele opladers en zelfs het apparaat in het dockingsstation zetten geeft geen goed resultaat met als gevolg dat ik nu een apparaat heb dat soms wel en soms niet werkt, erg frustrerend en blijkbaar ben ik niet de enige met dit probleem.

 9. Hier zelfde probleem, niet of heel langzaam laden met rood kruis door batterij. Oplossing (voor nu) is grondig uitblazen van de aansluiting op de tablet én het stekkertje. Werkt nu weer naar behoren!

  • Nah! Hier zelfde gedoe, van kastje naar muur gestuurd omdat ik vertik nieuwe stekkers te betalen. Na 2 wkn op google zoeken vind ik hier nog een ongedane tip, even schoonblazen…en verrek! Hij doet het!
   Onwijs bedankt allemaal!!!

 10. Eerst adapter met usb verbinden en in stopcontact steken,daarna pas op poort tablet steken,en je probleem moet zijn opgelost.Niet anders om.

 11. Hier het zelfde probleem. Bij mij is het probleem opgelost door hem in een andere stopcontact te stoppen. Misschien een tip!!

 12. ik heeb ook zoon kruis met opladen maar als ik hem in het stopcontact steek dan geeft ie een plaatje aan van laden maar als ik hem met usb computer verbind komt er een rood kruis op te staan [ontladen]
  hoe kan ik dat verhelpen graag een reactie

 13. Ik had een update van de software gedaan en werkte zo’n 2 weken met de nieuwe software. Plotseling had ik ook een kruis tijdens het laden in het scherm. Laadde zeer langzaam op. Totdat deze helemaal niet meer laadde. Als ik de tablet aanzette kwam het laad batterijtje in het scherm en viel het scherm weer uit. Dacht dat het aan de software update lag. Nadat ik alle 2 contacten van het kabeltje en de connector in de tablet had schoongeblazen met mijn adem uitgeblazen uit mijn mond, laad de tablet nu weer. Ik kan de tablet nog niet opstarten. Dit zal komen doordat de batterij volledig leeg is. Ook ik gebruik originele stekker, lader die ik bij de tablet heb gekregen. Wordt vervolgd als dit geen oplossing voor mijn probleem is geweest.

 14. Ik zie alleen een rood kruis als ik hem met de originele kabel in een pc steek. Gebruik ik hetzelfde kabeltje maar dan voor in het stopcontact, is er niks aan de hand.
  Hij laadt in beide gevallen wel (?) op, al dan niet langzaam.

 15. Nou een jaar lang werkte mijn tablet fantastisch en een paar maanden lang doet hij het gewoon echt niet goed.
  Ik heb ook een Samsung tablet. Ik krijg gewoon een rood kruisje en ik probeer van alles maar het lukt niet.
  Nja ik ga maar eens terug naar de winkel. Want ik kan er dus echt niet tegen.
  Ik ben ook niet van plan om iets nieuws te kopen. Het probleem ligt zeker niet bij mij.

 16. Ik heb hetzelfde probleem, batterij icoon met rode kruis.
  lTab aad enkel op in standby of als hij afstaat en je kan geen data meer overzetten via usb.

  Ditzelfde probleem een paar maanden geleden ook gehad, een nieuwe usb kabel verhelpt dit meteen.
  Maar nu merk ik dat het weer zover is, dus morgen terug naar de winkel voor een kabel.

  Het is te wijten aan slijtage en is blijkbaar geen uitzondelijk incident..

 17. Ik heb dezelfde problemen, originele lader !!!
  En, zoals eerder vermeld, als ik de tablet uitschakel laadt hij beter op.
  Als hij aanstaat verschijnt vaak het rode kruis.

 18. Naamloos op

  bij mij komt ook steeds een rood kruisje als ik oplaad eerder nooit gehad gwn opeens en soms doe ik helderheid verminderen en de time-out scherm heel soms gaat het dan weg maar nu niet meer en ik vind het iritant worden hij zegt sluit alles af wat je open hebt staan heb ik gedaan sinds die nieuwe software update sinds dien heb ik er last van eerst nooit als zeg ik het zelf
  en ander stop contact word nu ook niet meer gedaan
  en doe hem aan de laptop maar doet het niet en taak beheer is dat je applicatiebeheer
  want taakbeheer heb ik nergens zien staan
  en heb hem nodig en nu kan het dus niet
  heb hem ongeveer een jaar en nu al bezig ulggh mensen goede tips

 19. Ik had precies hetzelfde probleem met het rode kruisje. Mijn oplader laade niet meer op en ik vond dat heel erg omdat ik mijn tablet verplicht nodig heb voor school. Ik heb gegooglet en ik had gelezen dat je de oplader goed schoon moest blazen. Dus ik deed dat en het werkte!!! Gelukkig!!

 20. Ik heb ook een rood kruisje door de batterij , hij laad alleen maar op als ik de tablet uischakel en dat duurt heel lang.

 21. jongbloed op

  Bij mij ook rood kruisje soms doet hij het goed is het een probleem als ik hem constand in de oplader laat zitten of mag dat niet?

 22. bij mij het zelfde probleem maar nu laat hij ook niet meer je ziet een aantal seconden de staus van de batterij en valt dan steeds uit.

 23. Alles over die kabels en laders is een beetje onzin. Zeker kan daar iets aan kapot gaan, maar natuurlijk niet op zo’n grote schaal. Het uitblazen is een goede oplossing, maar dat helpt na verloop van tijd niet meer. Het blijkt dat de contactjes erg gevoelig zijn voor aanslag. Dus met een klein stukje papier voorzichtig de contactjes in de tablet reinigen en voila het werkt weer. Let op het kabeltje alleen uitblazen!

 24. ik heb de zelfde problemen terug naar de winkel kunnen niets doen ook daar geeft hij steeds een rood kruis kan opgestuurd worden maar geeft geen garantie dat het probleem verholpen is tablet staat nog garantie op 2 jaar
  ik vraag mij toch af als er zoveel problemen mee zijn dat samsung hiervan niet op de hoogte is want volgens mij ligt het aan de aansluiting van de tablet welke niet goed is fabrikage fout

 25. Mijn samsung tablet 10.1 gekocht bij De block hij laad niet op ook niet met orginele lader.. De Block bestaat niet meer en ik heb drie jaar garantie afgesloten. Waar kan ik terecht met mijn problemen.?

 26. Zelfde probleem als bovenstaande met originele lader en heb de tablet pas 2 dagen… Maar terug naar de winkel? Wanneer hij uit staat gaat het opladen probleemloos.

 27. All,

  De oplossing is bijna te simpel.
  Blazen in de aansluiting helpt soms en dan nog maar heel even, dus ik dacht: die contactjes maken geen goed contact na verloop van tijd. De tip van Jan op 1 juni zette mij aan het denken. Ik heb de aansluiting in de tablet voorzichtig schoongemaakt met een papiertje gedrenkt in zuivere alcohol. En wat denk je, werkte gelijk en blijvend.. Denk dat de contactjes juist door te blazen eerder oxideren, er zit namelijk altijd vocht/speeksel in je adem als je hard blaast..
  Op het moment van blazen zijn de contactjes vochtig = betere geleiding maar dan droogt het weer op en werkt het niet meer en begint het oxidatie proces..
  Succes en ik hoop dat dit de oplossing is voor iedereen..

 28. Bij ons waren er 2 draadjes in de connector aan de tabletzijde los. Kwestie van solderen. Nadeel is wel dat je de connector met tape moet plakken. Hij laad in ieder geval weer op en daar gaat het om.

 29. Schoonmaken!!! Kwestie van vuiltjes!
  Ingang met een kwastje met grof haar (uitkijken dat er anders geen haren blijvenhangen) en nablazen.

 30. Hier hetzelfde probleem, al 2 x een nieuwe oplaadkabel gekocht, andere adapter geprobeerd, aansluiting uitgeblazen, maar niets helpt. Als hij al oplaad, dan heel erg langzaam, tablet is ook steeds erg snel leeg. Gisteravond aan de lader gelegd, batterij was nog niet leeg. Vanochtend dus wel leeg terwijl de tablet de hele nacht aan de lader heeft gelegen. Heel soms krijg ik het batterij icoon, maar zodra hij een “streep” geeft valt hij weer uit. Er zit nog garantie op dus ik ga binnenkort toch eens terug naar de winkel. Want ik weet het niet meer.

 31. Ik had een nieuwe batterij in mijn Samsung 10.1 Tab 2 geplaatst en daarna bleek mijn nieuwe batterij niet goed op te laden.Met de mond stekker en ingang van tablet schoon te blazen bleek alles weer gewoon te werken. (oude batterij vervangen omdat die te snel leeg was) bedankt voor de tip!

 32. Zelfde situatie als Stefan van 18 mei 2015 hierboven. Accu vervangen omdat er een rood kruisje in stond, na vervangen nog steeds een rood kruisje. Accu connector schoon geblazen en hopla … laden zonder rood kruisje.

 33. Ik heb mijn orginele lader van me tablet maar er staat nog steeds een rood kruisje dat mijn tablet niet laadt en ik heb ook alle taakbeheren uitgezet..

 34. zelfde probleem hier, ik vind t contactje bij de usb ingang wel los zitten…

  bij mij kwam er op een gegeven moment steeds een melding “het dock is aangesloten” maar niks opladen

  een paar uur later nog eens kijken, ander stopcontact enzo..staat er ineens een melding in het venster dat hij aan het downloaden is, dat de target niet losgekoppels mag worden, met zo’n groen android mannetje erbij, links bovenin nog iets met: factory mode
  WAT GEBEURT HIER?

 35. de tablet en lader gratis laten doormeten op een Samsung servicepunt, blijkt de later niet meer voldoende spanning te leveren. nieuwe lader gekocht bij BCC probleem opgelost. 🙂

 36. Ik.heb nu voor de 2e keer met mijn note 10.1 problemen met het laden. Ook een rood kruis.alles gedaan wat er voor.opties zijn. Schoonblazen ed.
  Bij mijn vader in huis de tablet aan de lader en het werkt 100%.
  Waarschijnlijk zijn de laders gevoelif voor se voedingsspanning. Ik heb 226volt op de wcd. Bij mijn vader is dit 231volt. Dit resulteert op de uitgang geen 5volt maar 4.6volt.
  Het lijkt erop dat het daarmee te maken heeft.

Reageer