Samsung denkt aan de kleintjes met de Samsung Galaxy Tab3 Kids

2

Een Zuid-Koreaanse website heeft foto’s van een brochure gepubliceerd van een nog onaangekondigde speciale versie van de Samsung  Galaxy Tab 3. Deze versie is speciaal voor de kleintjes en is daarom logischerwijze Samsung Galaxy Tab3 Kids genoemd. Helaas is ons Koreaans een een beetje roestig, dus valt het niet mee de brochure te lezen. Wat wel valt op te maken is dat de tablet speciaal bedoeld is voor kinderen en dat het veel technische specificaties deelt met de standaard Samsung Galaxy Tab3 7.0.

De Samsung Galaxy Tab3 Kids heeft namelijk net als de standaard versie ook een 7 inch WSVGA (1024 x 600) TFT-LCD Marvell PXA986 scherm  met een 1,2 GHz dual-core CPU, 8 GB opslag, 1 GB RAM en draait op Android 4.1 (Jelly Bean). Verder heeft Samsung de tablet eveneens uitgerust met 3 megapixel camera (1,3 megapixel camera aan de voorkant), 802.11 a/b/g/n WiFi, 4.000 mAh accu, NFC en Bluetooth 3.0 ondersteuning. Ook de fysieke specificaties zijn nagenoeg hetzelfde: 111,1 x 188 x 9,9 mm en een gewicht 302 gram. Het lijkt erop dat alleen de kleur afwijkt van de standaard versie en dat Samsung er nog speciale apps voor kinderen op zet. Samsung zal speciale bumpers voor de tablet leveren, altijd handig als de kleintjes de tablet meerdere keren per dag laten vallen.

De Samsung Galaxy Tab 3 Kids zal in september in Zuid-Korea verkrijgbaar zijn. Het is nog niet bekend of deze tablet ook de Europese schappen zal bereiken.

 

Share.

Over de auteur

Martijn is een echte 'gadgetfreak', veel van zijn vrije tijd steekt hij in het lezen over de allerlaatste ontwikkelingen. Van beroep is hij (online) marketeer met internationale ervaring.... Lees meer

2 reacties

Reageer