Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Geruchten
25 augustus 2013
Via: Nu.nl

‘Samsung Ativ Q uitgesteld of geannuleerd wegens patentkwestie’

Samsung Ativ Q

In juni presenteerde Samsung de Ativ Q; een convertible die op Android 4.2 en Windows 8 draait. Het apparaat zou eind augustus in de winkels liggen voor (maar liefst) 1699 euro. Vanwege het tegelijkertijd draaien van Android 4.2 en Windows 8 zijn er problemen met softwarepatenten, zo meldt ZDNet Korea. Samsung heeft de lancering van de Ativ Q voor onbepaalde tijd uitgesteld of zelfs geannuleerd. 

Specificaties

De Samsung Ativ Q is een spectaculair apparaat dat zowel als tablet als laptop te gebruiken is. Daarnaast draait hij zowel Android 4.2.2. als Windows 8 (Office meegeleverd) en beschikt hij over een Intel Haswell Core i5 processor. De convertible weegt ongeveer 1,3 kilo en is voorzien van een 13,3” scherm met de ongelooflijke resolutie van 3200 bij 1800 pixels (275 ppi). Daarnaast heeft Samsung de Ativ Q ook een ‘Note-tintje’ meegegeven; net als de Note-producten heeft het apparaat een S-pen (stylus) waarmee je bijvoorbeeld eenvoudig aantekeningen kunt maken. Het is mogelijk de S-pen in de behuizing te stoppen als je hem niet gebruikt.


Problemen

De Zuid-Koreaanse bronnen, die zeggen dicht bij Samsungs plannen te staan, vertellen dat Samsung problemen met softwarepatenten heeft. Dit omdat de Ativ Q twee besturingssystemen tegelijkertijd uitvoert; Android 4.2 Jelly Bean en Windows 8. Wat voor problemen er met de patenten gemoeid zijn wil of kan ZDNet Korea niet vertellen. Het is inmiddels zeker dat de Ativ Q vertraging heeft opgelopen; Samsung heeft het product van al haar websites afgehaald. Het lag in de lijn der verwachting dat Samsung de Ativ Q tijdens de IFA zou tonen, echter is dit nu niet meer zeker. Waar en wanneer de Ativ Q in de winkels komt te liggen is nu ook onbekend, volgens de bronnen is het zelfs mogelijk dat Samsung de convertible helemaal schrapt.

Meer over de Samsung Ativ Q is op deze pagina te vinden.

Reageren

Zelf zou ik het enorm zonde vinden als de Ativ Q door problemen met patenten niet op de markt komt. Het is een revolutionair product; kijk naar het hoge resolutiescherm, de processor, de bouwkwaliteit (je verandert hem eenvoudig van een laptop in een tablet, en omgekeerd), en vergeet vooral het feit dat hij zowel Android als Windows 8 draait niet. Zulke producten moeten naar mijn mening in de winkels komen te liggen, ik denk dat er wel een markt voor is. Wat vinden jullie van de Samsung Ativ Q? Een interessant apparaat of niet indrukwekkend genoeg om in de winkels te liggen? En wat zouden jullie ervan vinden als Samsung besluit de convertible gewoon helemaal te annuleren? Ik hoor het graag, het is hieronder mogelijk om een reactie achter te laten.

Samsung ATIV Q tablet - 3

Samsung ATIV Q

  • Schermdiagonaal 13.3 inch
  • Besturingssysteem Android 4Windows 8
  • Schermresolutie 3200 x 1800
  • Afmetingen 327 x 218 x 13.9 mm
  • Processor Intel Core i5 (vierde generatie)
  • Gewicht 1300
  • Opslagruimte 128 GB /
  • Introductiedatum
Alle specificaties >


Op dit moment zijn er nog geen prijzen bekend in ons systeem. Als je je e-mailadres achterlaat, dan nemen we contact met je op zodra er belangrijk nieuws is over de Samsung ATIV Q.

Kies voor 'alleen prijzen' om alleen een mail te ontvangen als er nieuwe verkoopprijzen bekend zijn.

Alleen prijzen  Verzend


Er zijn nog geen reviews van de Samsung ATIV Q.

Schrijf een review

Auteur: Rens Blom

Rens (16) schrijft al geruime tijd nieuwsartikelen en reviews voor diverse online (techgerelateerde) media, waaronder TabletGuide. Hij is vooral geïnteresseerd in tablets, ap... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.