Google publiceert images en drivers van nieuwe Nexus 7 tablet

0

Ondanks problemen met Qualcomm, de fabrikant van de processor in de nieuwe Nexus 7 tablet, heeft Google de images en driverbestanden van de nieuwe Nexus 7 tablet online gezet. In eerste instantie werden de bestanden niet vrijgegeven. Qualcomm zou de vrijgave van de kernbestanden willen tegenhouden om de concurrentie geen inzage te geven in de manier van implementatie van de grafische processor unit (GPU).

Inmiddels kunnen de factory images en drivers van de software van de Nieuwe Nexus 7 toch worden gedownload.

Met deze documenten kunnen tweakers nieuwe custom ROM’s ontwikkelen voor de nieuwste Google tablet, die ook dit keer weer ontwikkeld wordt door ASUS.

Google hecht veel waarde aan het ‘open source’ karakter van haar Android software, met name bij haar Nexus telefoons en tablets. Google wil iedereen die het maar wil de mogelijkheid bieden om de Android software aan te passen. Op enkele uitzonderingen na wordt alle broncode van Android vrijgegeven. Om de software ook optimaal te kunnen laten functioneren moeten ook factory images en de complete drivers worden vrijgegeven.

Niet alle fabrikanten doen dat. Google wil dat expliciet wel bij haar Nexus apparaten.

En daar is Qualcomm niet altijd zo blij mee. Met het vrijgeven van de broncode van stukken software geef je de concurrent direct een kijkje in de keuken. Vooral de exacte werking van de software van de GPU is blijkbaar een heikel punt waar Qualcomm nogal trots op is.

Echter, Google is een groot bedrijf waar je niet zomaar van kunt winnen. Tot nu toe heeft Google alle broncode van haar Nexus software vrijgegeven.

Recentelijk is de topman van Google’s Open Source project opgestapt. De evangelist binnen Google voor het open stellen en vrij beschikbaar maken van alle software zou ontevreden zijn geweest over de vertraagde of uitgestelde publicatie van verschillende stukken broncode, onder druk van bijvoorbeeld processorfabrikanten.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 317.5 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer