In eerste instantie alleen nieuwe Nexus 7 met 32 GB te koop in Europa

0

ASUS Italië heeft in een nationaal persbericht medegedeeld dat de Italianen vanaf eind augustus de nieuwe Nexus 7 kunnen kopen. Het persbericht maakt alleen melding van de start van de verkoop van een 32 GB model met alleen WiFi en een 32 GB model met 3G en 4G. Opvallend is dat de variant van de nieuwe Nexus 7 met 16 GB opslagruimte ontbreekt in het persbericht. Mogelijk zien we in Europa deze goedkopere variant van de 2013-versie van de Nexus 7 pas later verschijnen. Voor deze keuze zijn meerdere verklaringen.

Het gebeurt wel vaker dat fabrikanten in eerste instantie de wat duurdere modellen in de verkoop brengen. ASUS gebruikte dezelfde marketingtruuk al bij de eerste Nexus 7 en bij de ASUS Transformer TF300. Bij beide modellen werd, nadat de storm van de start van de verkoop was gaan liggen, een goedkopere variant met minder opslagruimte vrijgegeven.

Redenen voor deze keuze zijn tweeledig.

Een eerste reden is de marge die ASUS op de tablets wil maken. Een duurdere tablet geeft ASUS meer winst, zeker als de enige upgrade wat opslagruimte is voor enkele tientjes meer. De echte liefhebber wil de nieuwste Nexus 7 tablet toch wel kopen vanaf het eerste moment.

Daarnaast heeft ASUS een tweede reden om niet direct een goedkopere Nexus 7 te gaan verkopen. Het bedrijf is namelijk druk bezig met de verkoop van andere goedkope 7 inch Android tablets, zoals de ASUS MeMO Pad HD 7 en de ASUS MeMO Pad 7. Een eventuele verkoop van een goedkope nieuwe Nexus 7 zal direct invloed hebben op de verkoop van deze ASUS tablets.

Het verschil tussen 16 GB of 32 GB opslagruimte is in het geval van de Nexus 7 tablet belangrijk. De Nexus 7 beschikt namelijk niet over een microSD-slot.

ASUS Italië geeft aan dat nieuwe Nexus 7 met 32 GB (WiFi) 269 euro gaat kosten en vanaf eind augustus in de winkels ligt. De Google Nexus 7 (2013) met 3G/4G zal vanaf september te koop zijn in Italië voor een prijs van 349 euro.

Wanneer deze nieuwe Nexus 7 tablet van Google en ASUS in Nederland te koop is en voor welke prijs heeft ASUS Nederland nog niet bekend gemaakt.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 317.5 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer