Beste koop: Top 3 tablets [augustus 2013]

0

Ook voor de maand augustus maakt TabletGuide weer een toplijst met daarin de drie beste tablets van deze maand. Wederom heeft een verschuiving plaatsgevonden in de top 3. De originele Google Nexus 7, die een opvolger gaat krijgen, is niet opgenomen. In plaats daarvoor zien we de Google Nexus 10 verschijnen, welke vanaf deze maand officieel in Nederland te koop is!

UPDATE: Inmiddels zijn nieuwere edities van de ‘Top 3 tablets‘ verschenen. Bekijk hier de laatste edities in de categorie ‘beste tablet‘.

sony xperia tablet z - beste tablet augustus 20131. Sony Xperia Tablet Z

Net als vorige maand is de Xperia Tablet Z de beste tablet van deze maand. Met een enorm helder display, een zeer krachtige motor en een uiterst dunne en lichte behuizing met hip en herkenbaar design noemden we deze Android tablet in de Xperia Tablet Z review als eerste serieuze concurrent voor de iPad. En dat met een vrijwel identieke prijsstelling. Wederom complimenten aan Sony voor het behouden van deze eerste positie op de ranglijst!

 

Google Nexus 10 - beste tablet augustus 20132. Google Nexus 10

Ondanks dat de tablet alweer oud genoemd kan worden vinden we de Google Nexus 10 pas nu terug in de lijst van beste tablet van de maand. Waarom? Omdat deze 10 inch Google tablet pas vanaf nu officieel te koop is in Nederland. MediaMarkt is gestart met de officiële Nederlandse versies van deze Google tablet die gefabriceerd wordt door Samsung. Met een snelle processor, een immens grote hoeveelheid pixels (299 pixels per inch) en de nieuwste Android versie (Android 4.3 update is uitgerold) komt deze Nexus 10 op stip binnen in de lijst!

 

iPad 4 - Beste tablet augustus 20133. iPad met Retina display

Nog steeds de best verkochte tablet ter wereld en in Nederland. Omdat ook de redactie lyrisch is over de iPad met Retina display, in de volksmond de iPad 4 genoemd, wordt deze Apple tablet wederom opgenomen in de top 3 van de beste tablets. De iPad 4 doet niet veel onder voor de Xperia Tablet Z of de Nexus 10 van Google en Samsung. Met een grote software update op komst, iOS7, blijft de iPad kans houden op de titel ‘beste tablet’. Maar, wie weet, zien we rond die tijd weer een compleet nieuwe iPad verschijnen.

 

Deze maand worden, in verband met de vakantie en de beperkte veranderingen in de tablet beschikbaarheid, geen aparte toplijsten samengesteld voor Android tablets en Windows tablets. Daarvoor verwijzen we je naar de Top 3 tablets van juli, met als enige toevoeging de Nexus 10 van Google.

 

Bekijk en vergelijk alle tablets in de tablet vergelijker. Bekijk hier een overzicht van de maandelijkse reeks Beste koop: beste tablets. Of bekijk de maandelijkse reeks: Beste koop: beste tablet abonnementen.

 

TabletGuide kiest maandelijks de beste tablets van dat moment. Deze top 3 tablet-pc’s wordt samengesteld op basis van de prijs kwaliteitverhouding door de redactie. TabletGuide heeft geen relatie met de tablet fabrikanten. Deze toplijst wordt samengesteld met behulp van de tablet vergelijker.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer