Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Apps
25 juli 2013

Google Play Games: save games en resultaten opslaan in de cloud

Google Play Games Android app logoGoogle’s online gamecenter, Play Games, genaamd, is vanaf vannacht als Android app te downloaden in de Play Store. Alle Android smartphones en tablets met Android 2.2 of hoger kunnen de app downloaden en gebruiken. Google Play Games is een volledig cloud-gebaseerde dienst waarbij data van games, zoals save games, highscores en andere resultaten, op de Google servers wordt opgeslagen en gedeeld kan worden met vrienden.

Play Games is een langverwachte functie van Google. Game ontwikkelaars kunnen met enkele simpele aanpassingen hun game laten samenwerken met de Play Games dienst. Hierdoor wordt de game-ervaring een stuk socialer en kunnen save games en resultaten gesynchroniseerd worden met andere platforms, zoals web-apps en iOS apps.


Hiermee wordt het een van de eerste diensten die game-informatie cross-platform op kan slaan en gebruikt kan worden. Naast Google is ook Dropbox bezig met het ontwikkelen van een soortgelijke cloud-dienst dat app-informatie op kan slaan en synchroniseren over meerdere systemen, genaamd Chooser.

Een spel dat je op meerdere toestellen speelt, zelfs op meerdere systemen, kan daardoor automatisch voorzien worden van backup van al je speeldata. Stop met het spelen van het spel op je Android tablet en je kunt, indien een verbinding met Internet is aangebracht, direct doorgaan waar je was op je Android smartphone.

Ook wordt het delen van interessante games en highscores een stuk makkelijker. Je kunt de resulaten van al je inspanningen delen met je vrienden en online ranglijsten bijhouden.

Ook kun je je vrienden uitnodigen voor een spel en kun je zien welke spellen je vrienden spelen. Een centrale rol speelt de Games Hub, het centrum waarin alle games te vinden zijn.

Het sociale element vind volledig plaats via Google+. Helaas zijn geen andere sociale methoden opgenomen op dit moment. Wil je gebruik maken van social gaming via dit platform dan ben je verplicht om gebruik te maken van je Google+-account. Het opdringen van Google+ door de zoekgigant wordt hierdoor wederom een stapje groter, wat door sommigen als kritiekpunt gezien wordt. Verder lijkt iedereen lyrisch over de dienst, met een huidige rating van maar liefst 4,8 in de Play Store!

Screenshots

We gaan kijken wat Game Play in de praktijk inhoudt voordat onze bevindingen gepubliceerd worden.

De web applicatie en iOS app zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

Google Play Games

  • Ontwikkelaar Google Inc.
  • Platform(en) Android /
  • Categorie Games
  • Downloaden

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.