Android 4.3 gepresenteerd: nieuwe eigenschappen en opties [VIDEO]

1

De nieuwste Jelly Bean versie heeft het nummer Android 4.3 en zal zoals verwacht op de nieuwe Google / ASUS Nexus 7 worden uitgebracht. Ook andere tablets zullen spoedig voorzien worden van de nieuwste Android software. Lees in dit artikel alle nieuwe mogelijkheden van Android 4.3.

Gebruikersprofielen

Met de nieuwe profielen op Android 4.3 kun je restricties aangeven voor elk profiel dat je aanmaakt op de tablet. Vanaf Android 4.2 was het al mogelijk om profielen aan te brengen op je tablet. Met de nieuwe controle kun je bijvoorbeeld een beperkt profiel aanmaken voor je kinderen of een afgeschermd profiel voor je werkzaamheden. Zo kun je bijvoorbeeld apps uitsluiten of juist aanbrengen in een profiel. Ook kun je de mogelijkheden van de Play Store in een profiel aanpassen.

Daarnaast zal het makkelijker worden om te switchen tussen profielen via het lockscreen.

Bluetooth Smart

Met ondersteuning van de nieuwste energiezuinige Bluetooth-standaard (Low Energy) kun je nog langer gebruik maken van je Android smartphone of tablet. De nieuwe Bluetooth 4 LE verbinding zal op termijn de standaard worden voor elke mobiele Bluetooth verbinding.

Open GL ES 3.0

Android 4.3 ondersteunt het de nieuwe snelle graphics-engine Open GL ES 3.0. De standaard biedt een nog betere gaming-ervaring, waaronder 3D-graphics. Andorid 4.3 is het eerste platform dat Open GL 3.0 ondersteunt.

Locatiebepaling via WiFi

Google hecht veel waarde aan de data die wordt vergaard, waaronder de locatie waar de smartphone of de tablet zich bevind. Dit kan onder andere via GPS, WiFi-lokalisatie of via een mobiel netwerk (via de simkaart en een provider). In Android 4.3 zal Google WiFi-scannen automatisch aanzetten, zodat het bedrijf altijd weet waar je je bevindt, ook als je WiFi uit hebt staan. Er bestaat een optie om het WiFi-scannen uit te schakelen als je niet wilt dat Google permanent je locatie wilt weten. Daarvoor moet je zelf enkele stappen ondernemen. Overigens weet Google dat wel als je WiFi, 3G of GPS aan hebt staan. Daarnaast is WiFi-locatiebepaling energiezuiniger dan locatiebepaling via GPS.

Snelheid

Google belooft wederom een snellere interface en werking van Android 4.3. Project Butter, gestart bij Android 4.2, is wederom verder uitgevoerd. Vooral tablets met meerdere tabletkernen, we nemen aan dat het om quad-core Android tablets gaat, zullen hier profijt van hebben.

Camera app

De Google camera app krijgt een make-over waarbij een nieuw menu wordt getoond, wat zeker op een smartphone minder in de weg zal gaan zitten dan het oude ronde menu. Ook wordt het mogelijk, afhankelijk van de tabletfabrikant en de toepassing van de Android software, om hardware knoppen te gebruiken om een foto te maken. Eindelijk ben je niet meer verplicht om met een virtuele foto-knop op het touchscreen te werken maar kun je bijvoorbeeld een volumeknop gebruiken.

Gallerij

Ook de Gallerij app binnen Android zal wijzigen met nieuwe effecten en nieuwe lijsten om de foto’s mooi naast of onder elkaar te tonen.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer