Acer Iconia W3 krijgt opvolger met beter beeldscherm

1

De Acer Iconia W3 scoort niet goed in de eerste reviews en ook verkopers zijn ontevreden. Twee winkels laten aan TabletGuide weten dat de tablet niet goed bevalt en waarschijnlijk spoedig uit het assortiment zal worden genomen. In een reactie laat Acer Nederland weten niet op de hoogte te zijn van deze beslissing. Er wordt al wel gewerkt aan een opvolger voor de 8 inch Windows 8 tablet. Het bedrijf geeft aan de kritiek op het gekozen beeldscherm serieus te nemen. De opvolger van de W3 zal een beter (IPS) display krijgen.

Niet tevreden

De eerste kleine Windows 8 tablet  is voor sommige retailers niet goed genoeg om te worden verkocht. Twee onafhankelijke bronnen laten aan TabletGuide weten dat men gaat stoppen met de verkoop van de Acer Iconia W3. De tablet wordt door de verkopende partijen spoedig uit het assortiment gehaald. Op dit moment wordt nog geprobeerd de aanwezige kleine voorraad te verkopen.

Beeldscherm

Het beeldscherm blijkt de zwakste schakel van de Acer Iconia W3, zo bleek ook uit onze Acer Iconia W3 review. Hoewel de Iconia W3 met 329 euro goedkoper is dan alle andere Windows 8 tablets die je op dit moment kunt kopen voldoet de 8 inch tablet niet aan haar verwachtingen.

Waar het beeldscherm zeer slecht scoort zijn ook andere aspecten niet op orde. De iconen en knoppen in Windows 8 zijn bij de 1280 bij 800 resolutie zo klein dat ze moeilijk te bereiken zijn. De processor kan zwaar desktop-gebruik niet altijd aan. Ook de camera’s zijn van een matige kwaliteit. Daarnaast neemt Windows 8 zoveel opslagruimte in dat de 32 GB-versie (het goedkoopste model) nog maar weinig vrij geheugen overhoudt. Overigens zien we dit laatste probleem ook bij andere 32 GB tablets met Windows 8.

Acer Iconia W3 review (1)

Opvolger

Acer Nederland laat telefonisch aan TabletGuide weten dat het niet op de hoogte is van de plannen van enkele Nederlandse verkopers om te stoppen met de verkoop van de Iconia W3.

Het bedrijf zegt de kritiek op het beeldscherm serieus te nemen. Wel benadrukt de woordvoerder dat het een goedkopere Windows 8 tablet betreft en dat het de eerste kleine Windows 8 tablet ter wereld is.

Het bedrijf zegt zich nu volop te focussen op de opvolger van de Iconia W3. Acer Nederland wil niet zeggen hoe de opvolger eruit gaat zien. Wel geeft Acer aan dat de tablet wederom een 8,1 inch scherm gaat krijgen, maar dit keer zal er gekozen worden voor een beter IPS display.

Het is nog niet duidelijk wanneer de opvolger van de W3 zal verschijnen, al laat Acer weten dat hij ‘snel’ op de markt zal komen.

UPDATE: Tweakers meldt zojuist dat de opvolger van de Iconia W3, waarvan de prijs nog niet bekend is, in september te koop zal zijn.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 8.1 inch
 • Besturingssysteem Windows 8
 • Schermresolutie 1280 x 800
 • Afmetingen 219 x 134 x 11.4 mm
 • Processor 1.80GHz Dual core Intel® Atom™ Processor Z2760
 • Gewicht 500 gram
 • Opslagruimte 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

 1. thenet

  People get over it. Just because display is not a retina or ips has who cares. I was also not happy too. But using this tablet in few says I completely forgotten display. Viewing it is fine. When I upgraded it to windows 8.1 let’s say it really improved the tablet speed, and can snap 2 apps open same time. Also yes it seems like it improved little bit of the display. If you all want check out people comments who are REAL users comments go to this site who really are fine using this tablet. Verge have there own comment on display but that an be easily forgotten in few days once you start using this fast & fluid tablet.

  Go to: http://www.amazon.com/Acer-Iconia-W3-810-1600-8-1-Inch-Tablet/product-reviews/B00CM1BN5G/ref=cm_cr_pr_hist_5?ie=UTF8&filterBy=addFiveStar&showViewpoints=0

  Photo gallery of W3 windows 8.1 which looks fine viewing
  http://www.amazon.com/gp/customer-media/product-gallery/B00CM1BN5G/ref=cm_ciu_pdp_images_dav

  Posted on Jul 16, 2013 | 12:43 PM

Reageer