Huawei komt met goedkope MediaPad 7 Youth

0

Huawei zal binnen enkele weken de MediaPad 7 Youth (S7-701w) op de markt brengen. De nog niet aangekondigde tablet verscheen vandaag in testrapporten van het FCC. Een zoektocht op internet leerde ons vervolgens dat de tablet al bij diverse Nederlandse webshops in het assortiment is opgenomen. Sommige winkels verwachten al in de tweede week van juli te kunnen leveren.

Budget

De MediaPad 7 Youth is een budgettablet met 3G mogelijkheden. De specificaties zijn nog niet bekend, maar het FCC rapport toont in ieder geval dat de tablet WiFi en Bluetooth zal ondersteunen. Hij wordt aangedreven door een Rockchip processor. De foto laat zien dat er geen camera aan de achterzijde te vinden is.

De kans is groot dat de MediaPad 7 Youth vergelijkbare specificaties zal krijgen als de MediaPad 7 Vogue, die eerder deze week officieel aangekondigd werd. Deze tablet meet eveneens 7-inch met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Hij heeft 8GB opslagruimte en een microSD slot.

WiFi en 3G

Het door de FCC geteste model ondersteunt alleen WiFi en draagt de naam S7-701w. Nederlandse webshops hebben inmiddels een 3G versie in het assortiment opgenomen en deze draagt de naam S7-701u. Van de WiFi-only variant zijn nog geen prijzen bekend. De 3G versie zal verkocht gaan worden voor € 175,-.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer