Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Apps
16 juni 2013
Bron: WinBeta

Windows 8.1 krijg nieuwe Windows Store

Windows-Store-update

Over een paar maanden zal Microsoft de eerste grote update voor Windows 8 gratis beschikbaar stellen aan alle gebruikers. Onder de bijzonder creatieve naam Windows 8.1 zal Microsoft een aantal grote aanpassingen doen aan het OS. Blijkbaar is de Windows Store ook aan een update toe, want uit online verschenen screenshots blijkt dat de applicatiewinkel flink aangepast zal worden.

Nieuwe Windows Store

De bibliotheek is opnieuw vormgegeven, waarbij de afbeeldingen bij de applicaties een maat groter zijn geworden. De zoekfunctie is uitgebreid, waardoor je sneller de juiste app kunt vinden. De belangrijkste vernieuwing is de minimalistische opzet van de store. Niet langer scroll je door mooi vormgegeven, maar verder compleet nutteloze pagina’s met app-categorieën.


Windows 8.1

Naast de nieuwe Windows Store zal Windows 8.1 ook de oude startknop terug krijgen. Deze is op verzoek van vele ontevreden gebruikers uit het archief gehaald. Daarnaast is de Snap View uitgebreid, zodat je meer apps tegelijk in één scherm kunt plaatsen en het is vanaf 8.1 ook mogelijk je eigen achtergrond achter de tegels in het startscherm te plaatsen. Na de update zal Windows tevens beter geschikt zijn voor kleinere tablets.

 

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.