Eerste unboxing video van eerste 8 inch Windows 8 tablet verschenen

0

Acer is de eerste fabrikant met een Windows 8 tablet en als het een beetje meezit kunnen we, ook in Nederland, deze maand nog genieten van de 8 inch tablet-computer. De Acer Iconia W3 zal ook bij onze oosterburen in juni in de winkels liggen. De weblog Tabtech wist een exemplaar te strikken en maakte de eerste unboxing video. Normaal worden we niet enthousiast van een video waar een product uit de doos wordt gehaald, maar met deze eerste 8 inch tablet met Windows 8 is dat een ander verhaal.

We zijn namelijk erg benieuwd hoe deze Acer Iconia W3 eruit ziet!

De video is een beetje lang, dus wat vooruit spoelen kan geen kwaad. Richting het einde van de video wordt de tablet eindelijk getoond en kunnen we de zien hoe het apparaat eruit ziet en hoe de Iconia W3 in de hand ligt.

De Acer Iconia W3 zal zeer waarschijnlijk in juni in de Nederlandse winkels te koop zijn. Een exacte verkoopdatum is helaas nog niet bekend gemaakt. De Acer Iconia W3 zal vanaf 329 euro te koop zijn (32 GB versie). Bij alle Windows 8 tablets met een schermformaat van 7 en 8 inch, dus ook bij deze Acer tablet-pc, zul je gratis Microsoft Office 2013 Home & Student krijgen.

De Acer Iconia W3 weegt ongeveer 540 gram, iets zwaarder dan bijvoorbeeld de iPad Mini en andere 8 inch Android tablets. Het apparaat is 11,4 millimeter dik, ook een tot enkele millimeters dikker dan de concurrentie.

De Iconia W3 wordt aangedreven door een Intel Atom (Z2760) dual-core processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz. Acer heeft in het apparaat 2 GB werkgeheugen ingebouwd en je kunt deze Windows 8 tablet kopen met 32 GB of 64 GB opslag capaciteit. Een microSD-slot is aanwezig.

Deze Acer tablet heeft twee camera’s welke beiden een resolutie hebben van 2 megapixels. Verder is de Iconia W3 voorzien van alle bekende gemakken, zoals een microUSB-poort (host & slave) en een microHDMI-poort.

Opvallend, want dat zien we niet vaak bij Windows 8 tablets, is de aanwezigheid van een GPS-antenne.

Bekijk hier alle Acer Iconia W3 specificaties.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.1 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 219 x 134 x 11.4 mm
  • Processor 1.80GHz Dual core Intel® Atom™ Processor Z2760
  • Gewicht 500 gram
  • Opslagruimte 32 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer