Vergelijking: Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) vs. Galaxy Tab 2 (7.0)

5

Wat is het verschil tussen de Galaxy Tab 2 (7.0) en de Galaxy Tab 3 (7.0) van Samsung? Deze vraag verscheen afgelopen week in de mailbox van TabletGuide. Een goede vraag, want op het eerste gezicht zijn er niet veel verschillen te vinden tussen beide tablets. De redactie van TabletGuide legt beide 7 inch Samsung tablets naast elkaar en onderwerpt ze aan een vergelijking. Wat zijn de exacte verschillen en wat zijn de overeenkomsten?

Om de verschillen tussen beide Samsung tablet-pc’s te kunnen zien moeten we inzoomen op de details. Als eerste vergelijken we de specificaties van beide tablets. Daarna kijken we naar het uiterlijk van de tablets.

Verschillen Galaxy Tab 2 (7.0) & Galaxy Tab 3 (7.0)

Het grootste verschil tussen de twee 7 inch Android tablets van Samsung zit ‘m in de processor. Waar de tweede generatie Galaxy tablet nog beschikt over een 1 GHz chipset heeft de derde generatie een kleine upgrade gekregen. De Samsung Exynos  Texas Instruments OMAP 4430 processor tikt iets sneller met een maximale kloksnelheid van 1,0 GHz.

Een ander wezenlijk verschil is de software. Waar op dit moment de Galaxy Tab 2 (7.0) blijft steken op Android 4.1, zonder uitzicht op een update naar Android 4.2, zal de Galaxy Tab 3 (7.0) vanaf de start gaan beschikken over de (op dit moment) nieuwste versie van Jelly Bean, namelijk Android 4.2. Samsung staat niet bekend om haar snelle update-beleid dus verwacht geen snelle software updates van de derde generatie Galaxy tablet naar komende nieuwe Android versies.

Ook zien we een verschil in uiterlijk. De Galaxy Tab 2 (7.0) is verkrijgbaar in het zwart, wit en rood. De Galaxy Tab 3 (7.0) zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn in de kleuren wit en bruin. Of ooit een zwart model beschikbaar komt is op het moment van schrijven nog niet bekend.

In onderstaande tabel zie je een vergelijking van alle specificaties van de 7 inch Galaxy tablets. Je kunt ook zelf kijken naar deze verschillen in specificaties door te klikken op deze link. In de tablet vergelijker kun je zelf de specs van 2 of 3 tablets vergelijken.

Bekijk hier alle Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) specificaties.
Bekijk hier alle Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) specificaties.

Verschil prijs Galaxy Tab 2 (7.0) & Galaxy Tab 3 (7.0)

Op dit moment is de prijs van de Galaxy Tab 3 (7.0) nog niet bekend. Wel kunnen we verwachten dat het wederom om een goedkope tablet zal gaan. Bekijk hier de Galaxy Tab 2 (7.0) prijzen. Na de start van de verkoop vind je hier de Galaxy Tab 3 (7.0) prijzen. In het dropdown menu kun je kiezen tussen de verschillende modellen en kleuren.

Verschillen uiterlijk Galaxy Tab 2 (7.0) & Galaxy Tab 3 (7.0)

De 7 inch Samsung Galaxy Tab 3 heeft een wat moderner uiterlijk gekregen en heeft wat meer weg van de nieuwe Galaxy smartphones van het Koreaanse bedrijf. Ook is de Galaxy Tab 3 (7.0) wat dunner (9,5 millimeter) en lichter (302 gram) dan de Galaxy Tab 2 (7.0).

Een ander belangrijk element is het uiterlijk. De Galaxy Tab 2 (7.0) heeft een speaker aan de voorzijde en heeft geen hardware knop. De opvolger van de derde generatie heeft geen speaker aan de voorzijde maar aan de achterzijde maar heeft wel een hardware knop onder het beeldscherm.

De verschillen in uiterlijk kun je goed bekijken door middel van onderstaande vergelijking van de voorkant en de achterkant van de twee Samsung tablets.

Verschillen voorkant Galaxy Tab 2 (7.0) & Galaxy Tab 3 (7.0)

Verschillen achterkant Galaxy Tab 2 (7.0) & Galaxy Tab 3 (7.0)

Meer informatie

verschillen tussen de Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) en de Galaxy Tab 3 (8.0) en de Galaxy Note 8.0.
Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) review
Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) review

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1024 x 600
 • Afmetingen 194 x 122 x 10.5 mm
 • Processor Samsung Exynos (dual-core)
 • Gewicht 345 gram
 • Opslagruimte 8
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1024 x 600
 • Afmetingen 111.1 x 188.0 x 9.9 mm
 • Processor Samsung Exynos (dual-core)
 • Gewicht 302 gram
 • Opslagruimte 16 / 8
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

5 reacties

 1. Vindt in deze vergelijking de Galaxy Tab 3 nou niet echt een aantrekkelijke stap voorwaarts als ik hem vergelijk met de Galaxy Tab 2. Alleen de afmetingen lijken me een wezenlijke vooruitgang. Heb zelf overigens een Asus Fonepad die mij meer aanspreekt dan de Tab 3. Misschien dat Samsung met de Tab 3 fors onder de prijs van de Asus Fonepad gaat zitten.

 2. ik gebruik mijn tab I “7 als telefoon. klopt het dat dat niet kan met de tab 3? dan baal ik wel. ik wil een ieuwe kopenuiteraard met G3 om weer als telefoon te gebruiken.

Reageer