Beste koop: Top 3 tablets [juni 2013]

2

Het is weer juni, tijd voor een nieuw overzicht van de beste tablets van deze maand! Wat is de top 3 van beste tablets? En wat zijn de drie beste Android tablets en de drie meest interessante Windows tablets? In deze editie van ‘beste koop – tablets’ zet de redactie ze op een rij: de top 3 tablets met de beste prijs kwaliteitverhouding.UPDATE: Inmiddels zijn nieuwere edities van de ‘Top 3 tablets‘ verschenen. Bekijk hier de laatste edities in de categorie ‘beste tablet‘.

 

Deze maand maken we weer een top 3 tablets die toevalligerwijs, net als vorige maand, bestaat uit drie tablet-pc’s met drie verschillende besturingssystemen. Daarnaast wordt een aparte top 3 opgesteld voor de drie beste Android tablets en de drie beste Windows tablets.

 

Sony Xperia Tablet Z beste koop1. Sony Xperia Tablet Z

Nieuw in de winkels en meteen met stip op nummer 1: de beste tablet van juni 2013, de Sony Xperia Tablet Z. Met een superhelder beeldscherm, een zeer krachtige processor en een uiterst dunne en lichte behuizing bestempelden we deze Sony tablet in de Xperia Tablet Z review als eerste serieuze concurrent voor de iPad. Na twee-en-een-half jaar zoeken krijgt de dominerende Apple tablet eindelijk een waardige concurrent. En dat met een vrijwel identieke prijsstelling.

 

iPad 4 beste tablet koop2. iPad met Retina display

Nog steeds de best verkochte tablet ter wereld en in Nederland. Omdat ook de redactie lyrisch is over de iPad met Retina display (iPad 4) wordt komt deze Apple tablet wederom in de top 3 van beste tablets die op dit moment te koop zijn in Nederland. Hoewel de iPad 4 van zijn troon is verstoten kunnen we nog steeds stellen dat de iPad de meest innovatieve tablet is die ooit gemaakt is!

 

Microsoft Surface Pro beste koop Windows 8 tablet3. Microsoft Surface met Windows 8 Pro

Ook nieuw in de winkels is de Microsoft Surface Pro, de tweede tablet-pc van de maker van Windows en Office uit Redmond. De Surface Pro is een high-end Windows 8 Pro tablet. In combinatie met de Type Cover is de Surface Pro op dit moment de beste Windows 8 tablet van dit moment. Het beeldscherm is wat klein en het prijskaartje aan de hoge kant. Maar daar krijg je wel wat voor!

 

Top 3 Android tablets

Sony Xperia Tablet Z beste koop1. Sony Xperia Tablet Z

Zoals hierboven is omschreven is de Sony Xperia Tablet Z de beste tablet van dit moment. Waarom we dat vinden laten we je graag weten door middel van de Xperia Tablet Z review. Wil je Android en een 10 inch schermformaat? Dan is dit de tablet die je móet hebben.

 

acer iconia a1 beste koop tablet2. Acer Iconia A1

Ook pas kort op de markt is de nieuwe budget-tablet van Acer. De 7,9 inch Iconia A1 (A1-810) is een quad-core tablet. Het beeldscherm is qua formaat en verhouding vergelijkbaar met dat van de iPad Mini. Deze Acer tablet heeft de beschikking over een quad-core chipset. Het scherm is niet heel high-end (1024 x 768) maar de aanwezigheid van 16 GB opslag, een microSD-slot, twee camera’s en microHDMI maken de tablet op deze gebieden een beter (en goedkoper) alternatief dan de Nexus 7.

 

Nexus 7 - beste tablet koop april 20133. ASUS / Google Nexus 7

Google heeft samen met ASUS een toptablet op de markt gebracht waar je jaren mee vooruit komt. Niet meer de beste Android tablet van de maand, maar nog steeds de beste 7 inch Android tablet. En als de categorie zou bestaan dan was de Nexus 7 ook meteen de beste budget tablet van deze maand. Compact, krachtig en up-to-date software. Wat wil je nog meer? En dat voor 199 euro.

 

Top 3 Windows tablets

Microsoft Surface Pro beste koop Windows 8 tablet1. Microsoft Surface met Windows 8 Pro

Nieuw in de Nederlandse winkels is de Surface Pro, de tweede tablet-pc van Microsoft. De Surface Pro is een high-end Windows 8 Pro tablet. In combinatie met de Type Cover (zelf los aan te schaffen) en de stylus (gratis meegeleverd) is de Microsoft Surface Pro op dit moment de beste Windows 8 tablet van dit moment.

 

HP Envy X2 tablet ultrabook (7)2. HP Envy x2

In de HP Envy x2 review vroegen we ons af of dit product de beste convertible tablet van dit moment was? Het antwoord: ja! Nummer 2 in de lijst met Beste Windows 8 tablets van deze maand, maar nog steeds de beste convertible. Als je tenminste bereid bent om zo’n 1.000 piek neer te leggen voor deze toptablet. Want kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs.

 

acer-iconia-tab-w510 beste koop tablet windows 83. Acer Iconia W510

Acer heeft met de Iconia W510 een van de meest goedkope 10 inch Windows 8 hybride tablet-computers weten te maken van dit moment. Het bijpassende dock is bijna verplicht om te kopen, aangezien dit een van de pluspunten is van dit apparaat. En ondanks een prijs die bijna de helft is van de high-end Windows 8 tablets en convertibles weet je zeker dat je met de Acer W510 geen miskoop doet.

 

Bekijk en vergelijk alle tablets in de tablet vergelijker. Bekijk hier een overzicht van de maandelijkse reeks Beste koop: beste tablets. Of bekijk de maandelijkse reeks: Beste koop: beste tablet abonnementen.

 

TabletGuide kiest maandelijks de beste tablets van dat moment. Deze top 3 tablet-pc’s wordt samengesteld op basis van de prijs kwaliteitverhouding door de redactie. TabletGuide heeft geen relatie met de tablet fabrikanten. Deze toplijst wordt samengesteld met behulp van de tablet vergelijker.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 10.1 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1920 x 1200
 • Afmetingen 6.9 millimeter dun
 • Processor Qualcomm APQ8064 (quad-core)
 • Gewicht 495 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 9.7 inch
 • Besturingssysteem iOS
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 241.2 x 185.7 x 9.4 mm
 • Processor A6X (dual-core) 32-bit
 • Gewicht 662 gram
 • Opslagruimte 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 10.6 inch
 • Besturingssysteem Windows 8
 • Schermresolutie 1920 x 1080
 • Afmetingen 275 x 173 x 13.5 mm
 • Processor 3rd Gen Intel Core i5 Processor (dual-core)
 • Gewicht 903 gram
 • Opslagruimte 128 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

  • Paulus, dit is absoluut geen reclamespot. Dit is de mening van de redactie van TabletGuide en hier zit geen enkele incentive achter van welk bedrijf dan ook.

   Dat je het er niet mee eens bent is iets anders. Die discussie gaan we graag met je aan 🙂

Reageer