Ringbow inmiddels half jaar vertraagd. Levering in zicht.

1

In juni 2012 schreven we voor het eerst over een veelbelovende accessoire, de Ringbow. Het Kickstarter project rondom deze gaming-ring bleek succesvol en in augustus 2012 werd bekend dat de productie gestart zou worden. De producenten verwachtte dat levering in november 2012 plaats kon vinden. Inmiddels zijn we ruim 6 maanden verder, maar is de Ringbow nog niet geleverd.

Ringbow

Ringbow is een ring met ingebouwde joystick. Door de ring om je vinger te doen, heb je de beschikking over meer mogelijkheden om je tablet te besturen. Met één hand kun je niet alleen met je vinger de tablet bedienen, door met je duim de joystick te bedienen wordt een driedimensionale besturing mogelijk.

Proces

Het productieproces van de Ringbow bleek lastiger te zijn dan verwacht. De keuze voor de juiste producent bleek van groot belang voor de kwaliteitseisen. Hierdoor liep het project enkele weken vertraging op.

Ook de Bluetooth koppeling werd in eerste instantie onderschat. Om een koppeling tot stand te brengen is een 5-cijferige code nodig. Hierbij kunnen alle cijfers gebruikt worden (0-9). De Ringbow heeft echter maar 5 knoppen. De uitdaging was dus om met 5 knoppen toch 10 cijfers te vertegenwoordigen. Resultaat: opnieuw vertraging.

Nadat er voor het koppelen een oplossing werd gevonden, bleek het koppelen van 2 Ringbows tegelijk een te zware belasting voor de driver. Een nieuwe uitdaging die wederom meerdere weken vertraging opleverde.

Inmiddels is het verwachte levermoment met 6 maanden overschreden, maar volgens de laatste berichten rollen de eerste Ringbow’s momenteel van de band.

ringbow

Levering

Het Ringbow team kan nog niet zeggen wanneer de eerste Ringbow’s geleverd zullen worden. Nu de eerste ringen van de band rollen, kan dat niet heel lang meer duren. Maar goed, het is afwachten welke uitdagingen nog op Ringbow’s pad liggen.

Review

TabletGuide is één van de zogenaamde ‘backers’ van dit project. Zodra de Ringbow geleverd gaat worden, zullen wij dus een exemplaar ontvangen. Uiteraard lees je onze review van de Ringbow niet veel later op deze website.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

Reageer