Android 3.0 bijna klaar!

2

Goed nieuws voor de Android fans! Er komen berichten uit het Google Android-kamp dat het bedrijf bijna klaar is met de ontwikkeling van Android 3.0 Gingerbread. Ook enkele nieuwe details zijn gelekt door Google-medewerkers.

Gedurende de maand december krijgen fabrikanten van toekomstige Android tablets, zoals Samsung, HTC, ASUS, LG, MSI en Acer, de kans om Gingerbread te testen. Dit moet uiteindelijk op tijd zijn zodat de eerste Gingerbread-tablets gepresenteerd kunnen worden op de CES 2011 conferentie in Las Vegas.

Ook zijn nieuwe details over Android 3.0 uitgelekt. Zo wordt de GUI (Graphical User Interface) aangepast en komen er nieuwe iconen en scroll-effecten. Ook wordt VOIP toegevoegd en komt er meer focus op de video chat mogelijkheden. Als laatste is bekend geworden dat de kleur groen nadrukkelijker naar voren gaat komen in het nieuwe besturingssysteem van Google.

Welke features, functionaliteiten of handigheidjes wil jij graag terugzien in Android 3.0? Laat het weten in de reacties!

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

  1. Ik hoop dat de YouTube applicatie weer eens onder handen wordt genomen. Die is al sinds Android 1.0 onder de maat. Veel 'force close' meldingen en regelmatig de verbinding die wegvalt.

    Daarnaast wordt het tijd voor een 'out of the box' integratie van Picasa en Google Docs. Voor die dingen heb je nu allerlei 3d party applicaties nodig. Vreemd, omdat die diensten Google eigendom zijn.

  2. Richard, ik ben het met je eens over de Youtube fouten. Erg irritant als je langere filmpjes aan het kijken bent!

    Een andere must-have voor websitebouwers is automatische integratie van Google Analytics. Ik heb nu uit noodzaak een andere applicatie moeten kopen in de Android Market, die overigens ruim voldoet, maar eigenlijk zou dit in ieder geval door Google zelf aangeboden moeten worden!

Reageer