Test: 3 alternatieve videospeler apps voor je Android tablet

23

Media speler review Android tablet (2)Een video bekijken op je Android tablet. Je doet het wellicht vaker dan je denkt. Je wilt dan wel een videospeler hebben die je video’s goed afspeelt op je tablet. Het liefst met ondertitels. TabletGuide test enkele alternatieve mediaspelers om je video’s zonder problemen te laten spelen op je Android tablet. Het zijn apps die je kunt downloaden naast je Android videospeler. Je kunt altijd zelf bepalen welke app je kiest om de gekozen video mee af te spelen. Lees onze ervaringen met de 3 alternatieve videospelers voor je Android tablet-pc.

Tip: Gebruik een Android file manager app om video’s op je tablet te zoeken en te openen.
Tip: Bij het openen kun je de gewenste app kiezen om de video mee te draaien. Kun je niet kiezen? Dan heb je ooit een standaard-app geselecteerd. Lees hier hoe je een weer uit alle apps kunt kiezen.
Tip: Lees hier hoe je films en series op je tablet kunt zetten.

Onderstaande apps zijn alternatieven van de Videospeler app die standaard is geïnstalleerd. Sommige videoformaten kun je niet draaien op je Android tablet. Alternatieve apps kunnen dat mogelijk wel. Daarnaast zijn andere apps mogelijk sneller en bieden meer functionaliteiten. Dit is de TabletGuide top 3!

Deze apps zijn getest op een 10 inch ASUS Transformer (TF101) en een 7 inch ASUS FonePad (ME371MG).

1. MX Speler

Met de slogan ‘Play’s everything’ kom je meteen tot het eerste pluspunt van MX Speler. Vrijwel alle mogelijke video formats worden ondersteund, evenals ondertitels. Het aantal opties voor het personaliseren van de app is eindeloos en het aantal functionaliteiten is bijna niet te beschrijven. Maakt gebruik van hardware decodering. Als een video codec niet wordt gevonden wordt automatisch naar een oplossing gezocht, waarna het een kwestie is van het installeren van de codec plugin via de Play Store.

+ Ondersteunt .3gp, .avi, .divx, .f4v, .flv, .mkv, .mp4, .mpeg, .mov, .vob, .wmv, .webm en .xvid
+ Ondertitel ondersteuning: DVD, DVB, SSA, ASS, .smi, .srt, .sub, .txt, .sub, .mpl en .psb
+ Ondertitel opties: scrollen, opmaak aanpassen, meerdere ondertitels tegelijk, enz.
+ Netwerk streaming ondersteuning
+ In-video (multi)touch opties: zoomen, helderheid & volume aanpassen, vooruit & achteruit spoelen
+ Hardware decoding
+ Automatisch zoeken naar codecs
+ Extreem veel opties en instellingen

– Advertenties (of Pro upgrade kopen: €4,40)
– Geen volledige tablet optimalisatie

 • OntwikkelaarJ2 Interactive
 • Platform(en)Android /
 • CategorieMedia en video /
 • Downloaden

Screenshots

2. VLC voor Android (beta)

VLC is vooral bekend als  alternatief voor Windows MediaPlayer binnen een Windows computer. Sinds begin 2013 is VLC ook als app te gebruiken binnen Android. De app is nog in beta-fase waardoor bugs voor kunnen komen en nog lang niet alle functionaliteiten beschikbaar zijn. Ondanks dat heeft VLC een troef in handen. Een beta met miljoenen downloads en een score van 4.5 zul je niet snel vinden. De app speelt dan ook veel typen video’s af en is vooral erg snel en gebruiksvriendelijk. Net zoals de Windows-versie dus!

+ Ondersteunde formats: veel, afhankelijk van tablet en Android versie
+ Ondertitel ondersteuning:
+ Netwerk streaming ondersteuning
+ In-video gestures (o.a. spoelen, volume en helderheid wijzigen)
+ Handige slaapstand functie
+ Géén advertenties!

– Alleen voor tablets met ARM6 en hoger
– Geen volledige tablet optimalisatie

 • OntwikkelaarVideoLabs
 • Platform(en)Android /
 • CategorieMedia en video /
 • Downloaden

Screenshots

3. QQPlayer

De QQPlayer applicatie, van Chinese makelij, is niet zozeer een gebruiksvriendelijke app. De enige reden om QQPlayer te installeren is de compabiliteit met een enorm aantal videoformaten. Waar de standaard Android videospeler het nogal eens af laat weten speelt QQPlayer zelfs de meest exotische bestandstypen af. De tablet is eigenlijk ontworpen voor Android smartphones maar op een Android tablet functioneert de applicatie ook prima.

+ Ondersteunt onder andere .3gp, .avi, .divx, .flv, .mkv, .mp4, .mpeg en .mov.
+ Ondertitel ondersteuning: .smi, .srt en embedded .mkv ondertiteling
+ Werkt snel

– Advertenties
– Geen tablet optimalisatie

 • OntwikkelaarQQ
 • Platform(en)Android /
 • CategorieMedia en video /
 • Downloaden

Screenshots

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

23 reacties

 1. en zo zijn er nog vele videospelers die vele formaten afspelen. Maar de volgende hoort ook zeker in dit rijtje thuis.
  Dice player https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inisoft.mediaplayer.a
  Deze speelt niet alleen vele formaten (waaronder ook .mkv) maar kan ook een SMB verbinding leggen naar je netwerk/NAS. Hierdoor kun je ook files afspelen die niet op je tablet staan maar wel ‘ergens’ in je netwerk (NAS). Verbindingen kunnen trouwens ook met Ftp & Http. En deze heeft geen reclames 🙂
  + speelt vele formaten
  + netwerk verbindingen
  + geen reclames

  mij is nog geen minpunt bekend

  • Wat bedoel je met menu? Alle bovenstaande apps hebben de mogelijkheid, net als de standaard Android videospeler, om in full screen af te spelen. Sommige apps bieden de optie (via instellingen) om de afspeel-opties permanent weer te laten geven. Welke dat zijn weet ik zo niet meer uit mijn hoofd, helaas. Ik zal het even voor je nagaan.

   • Hi. Heb mij niet duidelijk genoeg uit gedrukt. Ik bedoel, ik heb bijv. veel vakantiefilms die ik gemonteerd heb met chapters. Ik mis in al de players die ik getest heb, de mogelijkheid om met een muisklik een bepaalde chapter te laten werken. Eigenlijk met normale speelfilms ook.
    Grt.Coty

 2. henkie kamper op

  Hoe kan ik de films die ik op mijn V_Uno plus met 2Tb HD bekijken op Sony xperia 4g tablet.
  Wat heb ik dan allemaal nodig?.
  Ben een noob in dit soort dingen.:-(

 3. henkie kamper op

  de V_Uno zit al in het netwerk. Kan hem wel benaderen via de laptop en bekijken.
  Hoe nu verder om het ook te gaan bekijken op de tablet.

  • Hoi Inge,

   In dit artikel zijn drie video apps weergegeven. Zoals ik het hoor werkt de video wel?

   Wat bedoel je met ‘staat verkeerd’? Is het een 7 inch tablet? Dan zal de video altijd in landscape (= liggende) modus getoond worden. Portrait (= staande) modus wordt op deze kleine tablets niet ondersteund, voor zover ik weet.

 4. Als ik 720p/1080p mkv op mijn asus me301t probeer af te spelen heb ik geen geluid. Of hetbeelds is super schokkerig en geluid valt weg loopt vast. Ik heb bijna alle mogelijke players van de play store geprobeerd. Wat doe ik verkeerd?.

  • Er is een kans dat er veel werkgeheugen wordt gevraagd door andere apps. Probeer alle open apps eens te sluiten voordat je een video start?

   Een soft reset kan ook helpen. Dat wil wel eens onnodige cache verwijderen.

 5. Hallo.
  Sinds afgelopen weekend heb ik de Asus Memo fhd, dus ik dacht;mooi gedownloade films kijken…de vlc speler lukte niet,dwz ik moest het downloaden op mn laptop.Daar werd ik echt niet goed van die zgn cleaner,laptop liep vast. Welke player past er bij mijn tablet?Of tips qua bestanden die ik wel met de standaard player kan bekijken?

 6. Ps:Als ik in de playstore ben,zie ik meedere versies van de MX speler.MX speler codwc(ARMv6VFP) (ARMv7 NEON)etc..ik zie dus echt even niet meer de bomen door het bos:-S

  • Je moet de gewone MX player downloaden, zonder al die rare namen erbij. Dat zijn codex, die sommige tablets nodig hebben naast de standaard MX Video speler.

   Download de MX speler. Open deze. Wanneer een codex benodigd is (in de vorm van een extra app) voor jouw tablet, dan meldt de app dat vanzelf. Download en installeer dus niet zelf de Codex apps want dat kan problemen veroorzaken.

   Succes en laat even weten of het is gelukt 🙂

 7. Bij de VLC player heb ik last van blokjes als ik even snel wil doorspoelen. Dit overigens niet alleen op Tab2 maar ook met de PC versie.
  Is hier iets aan te doen? Ik pas sinds kort een tablet.

  • Doet de video het wel goed (zonder blokjes) in via een andere video app of toepassing?

   VLC voor Android is nog steeds in beta en kan daarom bugs bevatten. Als ik jou was zou ik MX Player proberen. Deze werkt bij mij werkelijk altijd!

 8. fons van den camp op

  hallo,

  ik heb een asus tf 101, werkt met geen enkele videospeler feilloos, vooral veel last van traag lopende beelden,in elk bestandsformaat.
  Heb ergens gelezen dat voor android films moeten worden overgezet in mp4,maar dat maakt niet uit, nog steeds traag lopend beeld.
  Weet iemand raad?

 9. Hallo, via u torrent een kinderfilm gedownload, via playstore mx player geinstalleerd, maar waar moet ik de film opslaan/terug vinden.

 10. Ik heb sinds kort een hp 8 tablet. Daar heb ik films op via een micro sd kaart. Nu kan ik maar 2 van de 14 films kijken. De andere kan ik niet kijken omdat er “avi” bijstaat. Weet iemand hoe ik deze films wel kan kijken?

 11. Audiobestanden die ik gekocht heb en gedownload op mijn laptop (hier geen probleem met afspelen), heb ik daarna gekopiëerd naar een SD kaart, die k dan in mijn tablet steek om ze ook daar te kunnen beluisteren, op vakantie of in bed bvb. Maar ik krijg steeds de melding : “kan geen applicatie vinden om het bestand te openen”. Heb dan op mijn tablet VLC player gedownload, en krijg dan de melding : “wordt binnenkort op je apparaat geinstalleerd ?! Wanneer ? Wordt er niet bijgezegd.

 12. Audiobestanden die ik gekocht heb en gedownload op mijn laptop (hier geen probleem met afspelen), heb ik daarna gekopiëerd naar een SD kaart, die k dan in mijn tablet steek om ze ook daar te kunnen beluisteren, op vakantie of in bed bvb. Maar ik krijg steeds de melding : “kan geen applicatie vinden om het bestand te openen”. Heb dan op mijn tablet VLC player gedownload, en krijg dan de melding : “wordt binnenkort op je apparaat geinstalleerd ?! Wanneer ? Wordt er niet bijgezegd.

Reageer