Werkt Google aan opvolger Nexus Q?

0

Google heeft een testversie van een nog onbekend apparaat ingediend bij de FCC. Volgens het testrapport functioneert het apparaat als een mediaspeler. Meer informatie levert het document niet, omdat verdere gegevens door Google en de FCC strikt geheim worden gehouden. Het mysterieuze apparaat wordt geproduceerd door Flextronics in Singapore. Dit bedrijf kocht eerder een ‘Motorola Mobility’ fabriek van Google.

Helaas geven de documenten weinig prijs over het uiterlijk of de specificaties van het apparaat. De FCC test momenteel de WiFi antenne van het toestel.

Wat verder opvalt is dat Google het toestel zelf ingediend heeft. Het duidt erop dat het bedrijf voor de ontwikkeling van dit toestel niet samenwerkt met één van de partners, zoals Samsung of ASUS. Het apparaat is na de Nexus Q en Google Glass het derde apparaat dat Google in de afgelopen jaren volledig in eigen beheer ontwikkelt.

label FCCGoogle werkt mogelijk aan een opvolger voor de Nexus Q, de geflopte Google mediaspeler. Dit futuristisch ogende apparaat moest de concurrentie aangaan met de Apple TV, maar werd binnen enkele maanden geruisloos door Google teruggetrokken.

Afgelopen week kondigde het bedrijf een eigen streaming muziekdienst aan:
Google Play Music All Access. De introductie van een eigen speler voor streaming content zou kunnen helpen om deze muziekdienst een vaste plek te geven in de huiskamer.

De nieuwe mediaspeler is ingediend onder de naam H2G2-42. Dit zou kunnen verwijzen naar de digitale encyclopedie op zakformaat ‘H2G2’, zoals genoemd in het sciencefictionboek Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer