Acer Iconia A1 nu te koop voor 199 euro

2

Acer Iconia Tab A1 kopenDe Acer Iconia A1 is opgenomen in het assortiment van veel winkeliers en webwinkels. Je kunt deze Android 4.2 tablet-pc kopen voor een prijs van 199 euro (16 GB – WiFi). De 7,9 inch Iconia A1 is de eerste quad-core tablet met een schermformaat en schermverhouding dat identiek is aan dat van de iPad Mini. Acer zet op Android vlak flink in op goedkope tablets, getuige haar line-up met bijvoorbeeld ook de Acer Iconia B1-A71 (review).

Deze Acer Iconia A1 tablet heeft een zwarte voorkant en een witte achterkant. De resolutie is 1024 bij 768 pixels wat neerkomt op een 4:3 aspect ratio. Het gewicht is 460 gram en de tablet is zo’n 11 millimeter dun.

De quad-core MediaTek processor (MT8125) heeft een snelheid van 1,2 GHz. De hoeveelheid werkgeheugen is 1 GB. Acer brengt in eerste instantie alleen een 16 GB WiFi-model uit. Het bedrijf heeft ook een 8 GB model aangekondigd welke een prijs van 169 euro moet gaan krijgen. Echter, dit model is op dit moment nog niet te koop in Nederland en het is niet bekend wanneer we deze goedkopere variant in Nederland kunnen verwachten. Bij de Iconia B1 deed Acer hetzelfde. Van deze 7 inch tablet kun je een 16 GB versie kopen maar ook een goedkopere 8 GB variant.

De Acer Iconia A1 beschikt over een microSD-slot zodat je de opslag zelf kunt vergroten als je dat nodig hebt. Een microSD-kaart kost slechts enkele euro’s tot een tientje of twee. Verder is een 5 megapixel camera aangebracht en kun je gebruik maken van de frontcam.

Bekijk hier alle Acer Iconia A1 specificaties.

De Acer Iconia A1 (16 GB – WiFi only) kun je voor 199 euro kopen bij deze winkels:

TabletCenter
Dixons
Paradigit
Komplett
Wehkamp
Yourtablet
Bobshop
Modern
Yorcom
Centralpoint
Bol.com

UPDATE – toevoeging 8 GB en 16 GB varianten
UPDATE – ivm op voorraad komen van de tablet
UPDATE – nieuwe Winkels toegevoegd

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7.9 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1024 x 768
 • Afmetingen 209 x 146 x 11 mm
 • Processor MediaTek MT8125 (quad-core)
 • Gewicht 460 gram
 • Opslagruimte 16
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

  • Ik heb een fout gemaakt in de toelichting. Het is nu aangepast.

   Acer heeft ook een 8 GB versie aangekondigd. Deze zin ben ik vergeten toe te voegen. In eerste instantie komt de 16 GB versie uit. Daarna volgt een 8 GB variant. Of deze naar Nederland komt is niet bekend, maar we verwachten van wel.

Reageer