Nieuwe Nu.nl voor Android geoptimaliseerd voor tablets. Is aparte download.

0

Nu.nl heeft een volledige update gedaan van haar Android applicatie. De Android app is voortaan ook geoptimaliseerd voor de grotere tabletschermen. Tot voor kort moest je het nog doen met een smartphone-interface op je tablet. Naast de optimalisatie voor alle typen en formaten beeldschermen zijn andere wijzigingen doorgevoerd. Zo is de interface volledig gewijzigd, kun je de informatie personaliseren en baseren op je locatie en zijn handige widgets toegevoegd. De nieuwe Nu.nl Android app is nieuw en vervangt de oude app. Je zult handmatig de nieuwe app moeten installeren.

Naast alle bovenstaande wijzigingen is een nieuwe eigenschap aan de applicatie toegevoegd. Je kunt voortaan het Nu.nl nieuws van de dag zien in een apart thema en wordt elke dag om 18.00 uur vernieuwd. Deze feature was al toegevoegd aan de iPad app.

Ook zijn voortaan push notificaties te vinden in de Android app met belangrijk nationaal of internationaal nieuws.

De Nu.nl app is een veelgebruikte dienst. 87 procent van alle gebruikers kijkt meerdere keren per dag naar het nieuws in de app.

Nieuwe app

De nieuwe app van Nu.nl is apart te downloaden in de Play Store. De oude Nu.nl applicatie is niet meer te downloaden. Op korte termijn zal uit deze app het nieuws verdwijnen en zal een melding verschijnen met een link naar de nieuwe app.

Nieuwe Nu.nl android app (1)Je kunt de nieuwe Nu.nl Android app zelf al downloaden in de Play Store en installeren. Alle links naar de app stores vind je onder dit artikel. De oude Nu.nl app kun je zelf handmatig verwijderen. Je herkent de nieuwe App door de hoeken van het vierkantje van het logo. De oude app heeft afgeronde hoeken. De nieuwe app heeft een logo met puntige hoeken.

Interface

Het nieuwe uiterlijk van de Nu.nl Android app sluit aan bij de iPad app interface. In een linker kolom kun je alle katernen vinden, zoals Algemeen, Sport, Economie, Tech en Achterklap. De kolom is te tonen en te verbergen door middel van een horizontale swipe vanuit of naar de rechterzijde van het beeldscherm.

De portrait-modus heeft een andere interface dan de landscape-modus. Zo zie je nieuwe nieuwsartikelen en gerelateerd nieuws in landscape-modus rechts naast de tekst. In portrait-modus vind je deze links naar ander nieuws onder de tekst van het artikel.

Nieuwe Nu.nl android app (11)

 

Naast de nieuwsitems zijn in de rechterbalk andere nieuwe features naar voren te halen die Nu.nl biedt. Zo vind je er het actuele weer, verkeersinformatie en een tv gids. Ook kun je actuele voetbalstanden bekijken via de app. Helaas verdwijnt de rechterbalk in deze deelrubrieken waardoor je een extra klik nodig hebt (de back knop) om weer in de normale Nu.nl interface terecht te komen.

Nieuwe Nu.nl android app (8)

Meer screenshots van de Nu.nl Android app interface vind je onder dit artikel.

Personaliseren

Nu.nl Android widget

Als je een account hebt bij Nujij kun je de app personaliseren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een nieuwsfilter te plaatsen waarbij alleen het nieuws te zien is dat jij belangrijk vindt.

Widgets

Ook heeft Nu.nl widgets gemaakt voor de Android tablet waarmee je op je Android startscherm het meest actuele nieuws kunt lezen. Je kunt kiezen uit nieuws dat net binnen is (het nieuwste nieuws) of een Nu.nl katern zoals Algemeen, Sport, Economie of Tech. Deze katernen komen overeen met de website.

Screenshots Nu.nl Android app

Bekijk hier alle nieuws apps voor Android.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Nu.nl Sanoma Media

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Nieuws
  • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer