Swype nu beschikbaar in de Google Play Store

0

Vele zullen meteen denken “Swype, dat bestaat toch al lang?”.  Dat klopt, maar tot nu kon alleen een bèta versie van de handige toetsenbord-app gedownload worden op de Swype-website. Vele zullen  de Swype versie kennen die op de Samsung Android apparaten wordt geleverd. Nuance Communications, de eigenaar van Swype, heeft namelijk al enige tijd geleden een licentie afgesloten met Samsung zodat de Android apparaten van Samsung gebruik kunnen nemen van de handige toetsenborden-app.  Sinds gisteren is de app verkrijgbaar in de Google Play Store voor een gelimiteerde tijd voor €0,76 of als een 30 dagen gratis testversie. De app is geschikt voor zowel smartphones als tablets.

Swype: Een handige, gebruiksvriendelijke toetsenbord

Voor diegene die niet weten wat Swype is; het is één van de meest gebruiksvriendelijke toetsenborden die beschikbaar zijn voor Android.  Door snel te glijden met je vinger (‘swypen’) van de ene letter naar de volgende kan er snel en eenvoudig tekst ingevoerd worden. Swype leert gedurende het gebruik het persoonlijke taalgebruik van elk persoon, de app herkent namelijk de woorden en zinnen die het meest worden gebruikt. Hierdoor wordt het woordenboek steeds verder uitgebreid en kan de app op bepaalde momenten voorspellen wat de gebruiker wil gaan invoeren. Overigens is er ook de optie om een up-to-date woordenboek te download met nieuwe, veelgebruikte woorden. Dit alles heeft als resultaat dat er vliegensvlug een bericht opgesteld kan worden. Hierdoor heeft Swype ook een eervolle vermelding in de Guinness Book of Record gekregen voor ‘snelste tijd voor het typen van een bericht’.  Uiteraard kun je ook tekst invoeren door normaal te typen.  Nuance Communications staat ook bekend om de spraakherkenningssoftware Dragon Naturally Speaking. Het bedrijf heeft deze kennis ingebouwd in Swype waardoor  berichten opgesteld kunnen worden door middel van spraakinvoer.  In tegenstelling tot andere apps in de Google Play Store werkt deze wel voor het Nederlands.

Ik zelf ben al jaren gebruiker van de app, en ben er al jaren zeer tevreden over. Voor diegene die de app voor het eerst gebruiken is er wel een periode waaraan ze moeten wennen aan de nieuwe manier van invoeren. Maar aangezien men zelf kan beslissen of men ‘swypt’ of gewoon typt (zonder een instelling te veranderen) went het vrij snel. Daarnaast leert Swype snel van de gebruiker, zowel hoe de woorden ingevoerd worden als welke woorden de voorkeur hebben.  Dus na een korte leerperiode voor zowel de gebruiker als de app, zullen berichten aanzienlijk sneller en makkelijker opgesteld worden.

Plus- en minpunten

+ Sneller tekstinvoer
+ Zeer gebruiksvriendelijk
+ Uitstekend toetsenbord
+ Sneller tekstinvoer (tijdswinst)
+ Lerend woordenboek/tekstvoorspeller
+ Spraakinvoer (Nederlands)

– Leer periode

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Swype Nuance Communications

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Toetsenbord
  • Downloaden

Over de auteur

Martijn is een echte 'gadgetfreak', veel van zijn vrije tijd steekt hij in het lezen over de allerlaatste ontwikkelingen. Van beroep is hij (online) marketeer met internationale ervaring.... Lees meer

Reageer