Sony zet in op NFC met nieuwe soundbars

0

Sony heeft bevestigd dat er nog dit jaar nieuwe soundbars op de markt zullen komen, uitgerust met NFC. Met deze techniek zullen ze geschikt zijn voor Sony’s One-touch connectiviteit. De soundbars kunnen eenvoudig draadloos communiceren met andere Sony One-touch apparaten, zoals de Sony Xperia Tablet Z.

One-touch met NFC

Sony laat met deze aankondiging zien veel vertrouwen te hebben in NFC. Diverse apparaten in de Xperia lijn zijn inmiddels uitgerust met de technologie, waardoor ze eenvoudig met elkaar communiceren. NFC wordt gebruikt om de apparaten te koppelen, waarna WiFi of Bluetooth zorgen voor de draadloze communicatie.

Andere accessoires

Tijdens het MWC 2013 toonde Sony al een aantal met NFC uitgeruste accessoires. Op de beursvloer werd de Xperia Tablet Z gedemonstreerd in combinatie met een Sony Bravia TV, een Bluetooth koptelefoon en een HiFi set.

Xperia Tablet Z

De Xperia Tablet Z zal volgende maand in Nederland in de winkels liggen. De tablet is bijzonder licht en dun. Hij is minder dan 7 millimeter dik en weegt slechts 495 gram. Het 10,1 inch beeldscherm heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels. De tablet is volledig stofdicht en 30 minuten waterdicht tot 1 meter diepte. Om die reden zijn alle aansluitingen weggewerkt achter rubber klepjes. Je moet dus wel over voldoende discipline beschikken om na gebruik steeds alle klepjes te sluiten.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

vanaf € 429.00
  1. Verschoore € 429.00 Koop nu
  2. Bol.com Plaza € 599.95 Koop nu
  3. Bol.com Plaza € 699.00 Koop nu
Alle prijzen >

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer