Acer Iconia W3-810 gelekt: eerste kleine Windows 8 tablet

0

De aap is uit de spreekwoordelijke mouw: de kleine Windows 8 tablet komt eraan en Acer is de eerste die er een gaat maken. Met een schermformaat van 8 inch is de Acer Iconia W3 de eerste tablet-pc met Windows 8 die opduikt. Als eerste was de website Minimachines.net die zojuist een hele serie foto’s van de kleine tablet liet zien, compleet met officiële accessoires. Als dat nog niet genoeg is komen we op internet ook al de eerste benchmarks tegen waardoor we een groot deel van de specificaties ontdekken.

De Acer Iconia W3-810, zoals het apparaat lijkt te gaan heten kijkend naar de benchmark resultaten, lijkt een 16:10 aspect ratio te krijgen, als we goed naar de foto’s kijken. Het gaat mogelijk om een resolutie van 1280 bij 800 pixels maar zeker weten we het nog niet. De randen naast het beeldscherm zijn smal te noemen.

Naast het beeldscherm zien we een Windows-knop. In tegenstelling tot de 10-inch (en grotere) Windows RT- en Windows 8-tablets heeft deze 8 inch tablet-pc de Windows-knop aan de korte zijde van het beeldscherm. Alle andere tablet-pc’s met het Windows 8 besturingssysteem hebben tot nu toe een Windows knop, welke verplicht is, naast de lange zijde van het beeldscherm.

De Iconia W3, die we  draait op Windows 8 Pro 32-bit maar het kan zijn dat dit om een test-model gaat. Gezien de verdere specs verwachten we eerder een standaard Windows 8 OS.

Uit de benchmark tests blijkt ook dat de Acer Iconia W3-810 een Intel Atom Z2760 chipset aan boord zal gaan hebben, de bekende Atom processor die Intel heeft ontwikkeld voor mobiele Windows 8 computers. De dual-core processor heeft ook in dit geval een kloksnelheid van 1,8 GHz.

Gaan we weer terug naar de foto’s, zoals je enkele exemplaren ziet onderaan deze pagina en meer foto’s op de MiniMachines website. De Acer Iconia W3 lijkt een frontcam en een webcam te gaan krijgen. Als aansluitingen zien we een 2,5 of 3,5 millimeter audio jack, een microUSB-poort en een microHDMI-poort. Het apparaat is ook voorzien van minimaal twee speakers, als we naar de foto’s kijken.

Acer Iconia W3 (5) Acer Iconia W3 (4) Acer Iconia W3 (3) Acer Iconia W3 (2)Ook zien we op de foto’s van Minimachines.net een keyboard docking station, die wel iets weg heeft van het nieuwe keyboard dock van de Acer Iconia Tab W510. Het keyboard dock van de Iconia W3 kan bevestigd worden aan de tablet. Of eigenlijk andersom: de tablet kan aan het keyboard dock bevestigd worden. We zien verder geen aansluitingen op het dock en gaan er vanuit dat het om een Bluetooth toetsenbord gaat.

Daarnaast is een andere accessoire te zien op de foto’s, namelijk een cover voor de Acer Iconia W3. De cover kan ook dienst doen als tablet standaard.

De Acer Iconia W3 lijkt een serieus product te zijn. De vele foto’s van de bron zijn geloofwaardig. Daarnaast zien we de tablet terugkomen in een online benchmark tool. Als laatste valt op dat de naamgeving van de tablet overeenkomt met de naamgeving van andere Android- en Windows-tablets. Zo zagen we al de Acer Iconia Tab W510 (ook wel Acer W5 genoemd) (review) en de Iconia Tab W700 (ook wel W7 genoemd) (review) met Windows 8 en de Acer Iconia A1-810 (te koop vanaf juni) en Iconia B1 (review), beiden met Android.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer