HP WebOS tablet foto’s & specs uitgelekt

6

Dat HP met groot WebOS tablet-nieuws komt was al bekend. Engadget heeft vannacht de hand weten te leggen op foto’s van twee HP WebOS tablets. Twee inderdaad: een 7-inch en een 9-inch tablet. Ook zijn de specificaties uitgelekt. 9 februari zal de officiële bekendmaking plaatsvinden, maar nu kunnen we je alvast een voorproefje geven.

Engadget wist de hand te leggen op deze twee foto’s en enkele interne presentatie-slides met specificaties van de tablets.

Het betreft twee tablets, een 9-inch WebOS tablet met de codenaam Topaz, en een 7-inch WebOS tablet met de codenaam Opal. De uitgelekte slides in combinatie met de foto’s leren ons het volgende:

 • Op de foto’s zijn geen hardware knoppen te zien
 • Frontcam
 • Micro USB aansluiting
 • Drie luidsprekers voor stereo-geluid in zowel portret als landschap modus
 • Verschillende varianten: WiFi, 3G & 4G
 • Gerucht: 1,2 GHz processoren in beide tablets
 • Opal (7 inch) heeft een e-reading focus (onbekend wat hier mee bedoeld wordt)

Het is niet bekend of deze foto’s en specificaties voor zowel de Topaz als de Opal gelden.

De uitgelekte slides zouden melden dat de Topaz in Juni 2011 in de winkels zal liggen. Prijzen van deze HP-tablets zijn nog niet bekend.

UPDATE 19/01: Er gaan nieuwe geruchten dat de Topaz al in maart 2011 te koop zal zijn. Ries, dank je voor de tip!

UPDATE 20/01: Inmiddels zijn nog meer details uitgelekt (Ries, weer bedankt voor de link). Zo is het mogelijk om de tablet op te laden met inductie, volgens Engadget. Hierdoor kun je de tablet dopladen zonder tussenkomst van een adapter.

UPDATE 20/01: Volgens de marketingslides is de uitrol naar Europa toch pas in september 2011.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

6 reacties

 1. De tablets zullen een nauwe Amazon integratie hebben met o.a. unbox movies, music store en Kindle!!!!

  Het feit dat Jon Rubinstein (CEO HP/Palm) sinds kort is toegetreden tot de Amazondirectie is misschien niet geheel toevallig???

 2. Het opladen middels inductielader is niet zo interessant meer, althans voor mij niet meer 😉
  Wat heel interessant is, is de tientallen GB aan cloudstorage en de functie ‘Tap to Share’.
  Hiermee kan ik o.a. mijn Palm Pre2 pairen met een webOS-tablet voor communicatie en synchronisatie. Tevens kan met deze mogelijkheid inhoud van het ene apparaat worden overgebracht naar een ander apparaat.

  Over cloud gesproken……Amazon gaat waarschijnlijk ook het e.a. streamen in Europa nu zij een Europees bedrijf hebben overgenomen.
  http://www.nu.nl/internet/2427202/amazon-koopt-europese-streamingdienst-lovefilm.html
  En laat Jon Rubeinstein (CEO HP/Palm) heel teovallig eind vorig jaar toegetreden te zijn tot de Amazondirectie! Dit past allemaal wel in wat HP verkondigt met ‘Think beyond’

 3. Opmerking UPDATE 20/01: het betreft hier de Opal. Dit is de kleinere versie. Vooralsnog zal de Topaz (iPad afmetingen) volgens geruchten in maart komen.

Reageer