‘Samsung wil huidige tablets updaten tot Android 4.2.2’

14

Insiders melden aan Sammobile dat Samsung van plan is om bijna al haar tablet-pc’s dit jaar een update te geven naar Android 4.2.2. Dat is de nieuwste Android variant die op dit moment is uitgegeven door Google, de maker van de Android software. Volgens Sammobile, de weblog met veel nieuwtjes en inside-informatie van Samsung, test het bedrijf of Android 4.2.2 functioneert op al haar dual-core tablets. Als dat lukt wil men dit nog voor september 2013 bewerkstelligen. Het zijn maar geruchten, maar als dit waar is dan belooft dat veel goeds voor Samsung tabletbezitters. Het Koreaanse bedrijf staat namelijk niet te boek als betrouwbaar, als het gaat om software updates voor haar tablets.

We willen dan ook benadrukken dat het om geruchten gaat die Samsung niet wil bevestigen.

Volgens de insider wil Samsung haar Galaxy Tab 2 7.0 en Galaxy Tab 2 10.1 updaten naar Android 4.2.2. Daarna is het gedaan met de software updates, zo gaat het gerucht. Alle tablets die tot nu toe zijn uitgebracht zullen maximaal tot en met Android 4.2.2 geüpdate worden.

Wel is men aan het proberen om ook oudere versies een update te verzorgen tot en met Android 4.2.2. De eerste generatie tablets is namelijk gestopt bij Android 4.0. Samsung is aan het kijken of Android 4.2.2 goed functioneert op de Tegra 2 chips. Als dat lukt, zo gaat het gerucht, zou men in het tweede en derde kwartaal van dit jaar alle Galaxy tablets met een dual-core processor willen voorzien van een update. Dat zijn dus ook de eerste Samsung Galaxy Tab 10.1 (GT-P7500) en de Galaxy Tab 8.9 (GT-P7300).

Daarnaast melden de geruchten dat Android 4.1.2 wordt getest op de Galaxy Tab 7.7 (GT-P6800) en de Galaxy Tab 7 Plus (GT-6200). Deze informatie is nieuw. Tot nu toe heeft Samsung officieel aangegeven slechts 4 tablets te voorzien van een Android 4.1 update.

Als dit waar is dan maakt het Koreaanse bedrijf in één klap een einde aan haar reputatie van matige tablet software updates.

Al sinds de introductie van haar eerste tablet-pc, de Galaxy Tab P1000, is het rommelig als het om software updates gaat. Updates werden aangekondigd en alsnog niet geleverd. Ook het beloofde tijdstip van de software update werd zelden gehaald. Dit leverde een storm van kritiek op voor het Koreaanse bedrijf. Sinds 2012 communiceert Samsung vrijwel niets meer over software updates en vernemen we vaak pas iets als de update eenmaal wordt uitgerold.

Vandaar dat we eerst deze gedachten kregen bij het nieuwsbericht: “eerst zien, dan geloven.”

 

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 10.1 inch
 • Besturingssysteem Android 3Android 4
 • Schermresolutie 1280 x 800
 • Afmetingen 256.6 x 172.9 x 8.6
 • Processor NVIDIA Tegra 2
 • Gewicht 595 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 11.6 inch
 • Besturingssysteem Windows 8
 • Schermresolutie 1920 x 1080
 • Afmetingen 295 x 191 x 11.9 mm
 • Processor 3e generatie Intel processor (x86)
 • Gewicht 950 gram
 • Opslagruimte 64
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1024 x 600
 • Afmetingen 194 x 122 x 10.5 mm
 • Processor Samsung Exynos (dual-core)
 • Gewicht 345 gram
 • Opslagruimte 8
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 7.7 inch
 • Besturingssysteem Android 3
 • Schermresolutie 1280 x 800
 • Afmetingen 197 x 133 x 7.9 mm
 • Processor dual-core ARM gebaseerd
 • Gewicht 335 gram
 • Opslagruimte 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

14 reacties

 1. Helemaal niet. De allereerste tablet 7″ is nooit meer door Samsung geupdate. Dit terwijl ook dat technisch mogelijk was. De allereerste Samsung adepts zijn door dit bedrijf in de steek gelaten en dat blijft blijkbaar zo. Samsung is en blijft voor mij onbetrouwbaar.
  Zal er nooooooiiiit meer iets van kopen, ook geen telefoon meer.

  Daarnaast is het zo….eerst zien dan geloven, en ik geloof er niets van. Samsung is meer geïnteresseerd in snelle winsten van nieuwe producten.

  • Ik ook klotezooi , sony is veel beter ,, zodraa de sony tablet z uit is verkoop ik mij galaxy tab 2 10.1 en koop ik een beter product van sony.
   Voor mij word het nooit meer van iets van samsung.
   Ik raad julie aan om op de sony website te checken .. en vergeet samsung

 2. IK geloof er helemaal NIX van…

  Dezelfde soort belofte hebben ze indertijd voor de Galaxy Spica ( GT-i5700) gedaan : nooit meer wat voor gebeurd.
  Toen een Led televisie die soms rare bijgeluiden maakt : De beloofde update is nooit gekomen
  Nu de tab 2 7.0 met 3g : komt ook geen update voor in nederland, overal ter wereld buiten NL wel, maar in Nederland is de service van SamSung gewoon 0.0 , Een slappe hap die het geen bal interreseert als ze de apparaten maar verkocht hebben. Dan stopt alles.

  Helaas ben ik er voor de 3e keer ingetrapt , maar vanaf nu komt er geen Samsung mijn huis meer binnen, geen camera, geen wasmachine geen tablet , helemaal NIX !

 3. Samsung moet eerst maar eens de normale updates doen! (4.1.2) mn tab2 7.0 3g zit nog steeds op 4.0.4! Lekker belangrijk dat ze willen naar 4.2.2 maar in dit tempo duurt t nog wel 2 jaar!!!!!!
  Samsung maakt mooie producten maar support is wel erg slecht.

 4. samsung slechte support? moet je zeker geen apple kopen 😉
  maar goed ik heb nooit klachten van samsung mijn s3 loop nog steeds perfect en krijg update naar 4.2.2 in juni of juli

  • Laat me niet lachen… Ik heb een iphone en ben der helemaal weg van support van Apple is echt super! (heb 1x last gehad van mijn belspeaker en die werd zo gratis gemaakt ondanks de duidelijk zichtbare waterschade). Van samsung krijg je niks had voor de iphone een Samsung telefoontje waar k gek van werd. Toen kwam uiteindelijk na ruim 1.5 jaar een update, heb je hem, bricked je telefoon! Laat je hem opsturen zeggen ze ja we vergoede het niet omdat de software niet van Samsung is terwijl ik de update zo van kies had! En nu bij mijn tab 2 10.1 geven ze geen eens een update… Dit was mijn allerlaatste samsung apparaat!

   • Hahah. Ja bij Apple zijn ze fijn. Mag je voor ieder probleem nog bijbetalen ook, dus service is een nogal rekbaar begrip. Een update die mislukt kan zo weer gereset worden en soms weet men dat in de betere telefoon winkels ook wel. Is een gratis handeling en in een klein uurtje klaar. Updates is een ander verhaal voor wat betreft beschikbaarheid, maar niemand koopt een telefoon omdat ze maanden later ooit nog een keer een update hopen te krijgen.

 5. De grootste stroom van klachten over updates komt van mensen die sowieso al graag zeuren, want op een enkele keer na is er nooit een groot stabiliteits probleem geweest. Daar komt nog bij dat Samsung zelden officieel een update belooft heeft en veel gezeur komt van de strategie van Samsung die liever sneller nieuwe producten lanceert dan oude te ondersteunen tot 3 jaar na lancering of langer. Wat mij betreft zijn mensen die nu nog zeuren over de Tabs van drie jaar geleden wel heel erg naief.

  • Waarom mag je van de hardware wel verwachten dat deze 2 jaar of langer (Zie wet consumentenrecht) functioneert naar verwachten en van de software niet?

   Persoonlijk vind ik dat software niet perse hoeft te worden geüpdate maar wel moet worden voorzien naar de laatste veiligheidsnormen. Dit gebeurt simpelweg niet (niet door Samsung maar ook niet door andere partijen) op het Android platform. Apple (iOS) en Microsoft (Windows) doen dat wel netjes. Je weet bij Microsoft van tevoren tot wanneer je voorzien wordt van de laatste veiligheidsupdates (vrijwel altijd > 7 jaar). Bij Android weet je dat nooit.

   Samsung had tot voor kort het probleem dat vanalles beloofd werd, zie ook dit artikel: http://www.tabletguide.nl/22198/samsung-neemt-tablet-klanten-niet-serieus-opinie/

   Als je iets belooft moet je dat ook nakomen, vind ik. Helaas was dat bij Samsung niet zo. Inmiddels heeft het bedrijf besloten om maar niks meer te beloven. Slechts sporadisch wordt een update beloofd, en dan vrijwel altijd voor een nieuw apparaat. Dat lijkt me ook weer niet de oplossing.

   Ik vind dat fabrikanten bij de verkoop een update-cyclus moeten beloven. Hoe lang kan ik veiligheidsupdates verwachten en hoe lang Android software updates (nieuwe functies)?

 6. Heb de update gedaan zet de tablet een voor een de geïnstalleerde spelletjes uit. terwijl ik de back-up zoals mij gevraagd was aan had gezet en toen ik ze opnieuw geïnstalleerd had was ik alles kwijt, maar ik kon de update niet weigeren in het begin dan vroeg de tablet wanneer hij me kon herinneren. Niks is meer normaal ik had die stomme update moeten uitstellen. Ik zit nu met de zooi. Haat die update!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Ook ik heb de tab 2 . En heb een update gehad .balen
  Is helemaal niet goed . Ik speel online games op een fijne site
  Eerst kon ik het spel vastzetten kwam er linkboven een blokje
  Aantikken en het vergrote of verkleinde niet meer
  Is weg . Ik vind het ook jammer dat je geen window games online
  Kan spelen . En zo zijn er meer dingetjes
  En op een andere forum waar ik kom . Hebben sommige ook
  Ook al problemen met vastlopen enzo
  Ook ik ben teleurgesteld in samung
  Grz

Reageer