Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Geruchten
24 maart 2013
Bron: Sammobile

Gerucht: Samsung werkt aan een Galaxy Tab met 10.1 of 11.6 Full HD AMOLED display

Samsung Galaxy beurs

Volgens insiders van SamMobile werkt Samsung momenteel hard aan een opvolger van de populaire Galaxy Tab 7.7. Deze nieuwe high-end tablet zal uitgerust worden met een Super AMOLED FULL HD Display.

Omdat deze displays zeer goed zijn ontvangen op de smartphones heeft Samsung besloten deze displays ook toe te passen op de nieuwe Galaxy Tab. Samsung wil een high-end tablet maken die de concurrentie aangaat met de nieuwe Sony XPERIA Tablet Z (full HD, IPS LCD display) en de Apple iPad 4 (retina display). De schermgrootte van de nieuwe Galaxy Tab kon niet bevestigd worden, maar het zal waarschijnlijk een 10,1 inch of 11,6 inch scherm worden. Samsung heeft kennelijk prototypes ontwikkeld van beide afmetingen en moet nog beslissen welke afmeting in productie genomen moet worden.


De insider bevestigde ook dat Samsung de nieuwe Exynos 5 soc zal gebruiken voor de tablet. De Exynos 5 Octa heeft twee sets van elk vier cores:  er zijn vier ARM Cortex A15-cores en vier Cortex A7-varianten. De A15-cores zorgen voor hoge prestaties terwijl de A7-cores voor een lager energieverbruik en langere accuduur zorgen.

Auteur: Martijn Rijnbende

Martijn is een echte 'gadgetfreak', veel van zijn vrije tijd steekt hij in het lezen over de allerlaatste ontwikkelingen. Van beroep is hij (online) marketeer met internationa... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.