Sony Xperia Tablet Z nu beschikbaar voor pre-order

1

Sony kan met de Xperia Tablet Z wel eens een goede troef in handen hebben. De tablet heeft een origineel en stijlvol uiterlijk, gecombineerd met goede specificaties. Daarnaast heeft het bedrijf goed nagedacht over nuttige en mooie accessoires. En dat alles is niet goedkoop, maar wel realistisch geprijsd. De Xperia Tablet Z is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order in Sony’s eigen webshop. Sony verwacht de tablet in mei in Nederland te kunnen leveren.

Pre-order prijzen

De Xperia Tablet Z is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen:

  • 16GB - Zwart - WiFi only (SGP311E4) - EUR 499,-
  • 32GB - Zwart - WiFi only (SGP312E4/B) - EUR 549,-
  • 32GB - Wit - WiFi only (SGP312E4/W) - EUR 549,-
  • 16GB - Zwart - 4G (SGP321E4) - EUR 628,99

Specificaties

De Xperia Tablet Z is bijzonder licht en dun. Hij is minder dan 7 millimeter dik en weegt slechts 495 gram. Het 10,1 inch beeldscherm heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels. De extra verticale pixels zijn bedoeld om de on-screen knoppen van Android te compenseren, zodat er genoeg pixels overblijven om Full-HD video af te spelen.

Onder de motorkap vinden we de Qualcomm APQ8064-processor met een maximale kloksnelheid  van 1,5 GHz. Deze snelle SoC met 4 Krait-kernen wordt ondersteund door 2 GB werkgeheugen.

De Xperia Tablet Z heeft natuurlijk WiFi aan boord. De 4G uitvoering heeft natuurlijk ook een 3G antenne aan boord, zodat er teruggevallen kan worden op het 3G netwerk wanneer 4G niet beschikbaar is. Verder beschikt deze tablet-computer over Bluetooth, microUSB, microHDMI en NFC. Deze ‘Near Field Communication’ chip lijkt een belangrijke rol te gaan spelen in de strategie van Sony. Het bedrijf komt met diverse accessoires die gebruik maken van deze technologie.

Waterdicht en stofdicht

De Xperia Tablet Z is volledig stofdicht en 30 minuten waterdicht tot 1 meter diepte. Om die reden zijn alle aansluitingen weggewerkt achter rubber klepjes. Je moet dus wel over voldoende discipline beschikken om na gebruik steeds alle klepjes te sluiten.

Accessoires

Sony heeft een aantal accessoires ontwikkeld in dezelfde stijl als de Xperia Tablet Z.

Uiteraard is er een bijpassende hoes beschikbaar. Deze leren hoes is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en rood. Met een verkoopprijs is van EUR 80,- is de hoes helaas niet goedkoop.

Daarnaast is er een docking station beschikbaar. In de docking station wordt de tablet automatisch opgeladen. De hellingshoek van de dock is aan te passen. De dock kost je EUR 40,-.

Een aantal accessoires zijn niet speciaal voor de Xperia Tablet Z ontwikkeld, maar zijn wel compatible met de tablet. Een voorbeeld daarvan is een NFC / Bluetooth koptelefoon. De paring tussen je tablet en koptelefoon vindt plaats via NFC, waarna de connectie via Bluetooth tot stand komt.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

vanaf € 429.00
  1. Verschoore € 429.00 Koop nu
  2. Bol.com Plaza € 599.95 Koop nu
  3. Bol.com Plaza € 699.00 Koop nu
Alle prijzen >

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

Reageer