“Dit jaar geen Google tablet”

0

Nadat na een Amerikaanse rechtzaak geruchten de wereld rondgingen dat Google al in november met een tablet zou komen, heeft een Google topman verklaard dat er geen Google tablet komt in 2010. Verdere mededelingen omtrent een eventuele introductie van een Google tablet werden niet gedaan.

Tijdens een rechtzaak werd Google verplicht om mededelingen te doen omtrent een mogelijke introductie van een ‘Speedbook’. Een student was namelijk van plan om een stuk software met de naam Speedbook te lanceren in november. Google heeft echter twee maanden geleden de naam Speedbook vastgelegd als handelsmerk. Na deze rechtzaak ontstonden geruchten dat Google al in november een eerste tablet uit zou gaan brengen.

Andy Rubin, Googles Vice President of engineering, gaf echter duidelijkheid in deze zaak:

Google is not releasing any product on Nov. 26, 2010, bearing the Speedbook mark and will not release any product with the Speedbook mark this year.

Wat Google dan wel wil gaan doen met de naam Speedbook wil Google absoluut niet kwijt. Wel publiceerde Google al enkele foto’s van mogelijke prototypen van een Google tablet. De kans is groot dat Google wacht op de introductie van Android 3.0 of een onlangs aangekondigde snellere versie van het besturingssysteem Google Chrome.

Share.

Over de auteur

Reageer