Nederlandse Samsung Galaxy Note 10.1 Jelly Bean update uitgerold [UPDATE]

9

Samsung Galaxy Note 10.1 software update Android 4.1 Jelly BeanHet heeft even geduurd maar eindelijk is-ie daar: de Jelly Bean update voor de Galaxy Note 10.1 voor Nederlandse en Belgische gebruikers. Waar Amerikaanse gebruikers in november 2012 al konden genieten van Android 4.1 op de 10 inch Note tablet moesten veel Europese gebruikers lang wachten. Dit wachten wordt beloond want de update naar Android 4.1.2 wordt door verschillende Nederlandstalige gebruikers gemeld.

UPDATE 12/04/2013 – Samsung meldt vandaag op Twitter dat de officiële Nederlandse Galaxy Note 10.1 update naar Android 4.1.2 is uitgerold.

Samsung heeft op dit moment nog niks laten weten over de Note 10.1 update. Maar bijvoorbeeld op Twitter komen de eerste meldingen al binnen. Het lijkt er op dat de gefaseerde uitrol is begonnen.

De software update naar Jelly Bean was al eind 2012 beloofd door Samsung.

Android 4.1 biedt enkele nieuwe features en verbeteringen ten opzichte van Android 4.0. Zo is de software stukken sneller geworden door veel efficiëntieverbeteringen. Ook krijg je de beschikking over nieuwe functies zoals Google Now. Verschillende gebruikers melden ons dat de accu wel iets sneller leeg raakt na installatie van Android 4.1. Lees hier alle nieuwe features van Android 4.1 Jelly Bean.

Android 4.1.2 biedt ten opzichte van Android 4.1.1 alleen enkele bugfixes, waaronder een veiligheidslek die Samsung snel moest dichten.

Overigens is 4.1 niet de nieuwste Android-versie van dit moment. Recentelijk publiceerde Google al Android 4.2, welke onder andere te vinden is in de Nexus 10.

De Android tablet beschikt over een van de snelste processoren, binnen het 10-inch Android segment. Ondanks de wat tegenvallende Samsung-software viel de tablet bij ons in de smaak, zoals blijkt uit de geschreven Samsung Note 10.1 review.

Dit artikel is verschenen op 17 maart 2013 en geüpdated op 12 april 2013 met de melding van Samsung Nederland op Twitter.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 10.1 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1280 x 800
 • Afmetingen 262 x 180 x 89 mm
 • Processor quad-core Samsung processor
 • Gewicht 597 gram
 • Opslagruimte 16
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

9 reacties

  • Pas vandaag (12 april) meldt Samsung Mobile Nederland de uitrol voor Nederlandse Note 10.1 (N8000) bezitters. Dit houd in dat nu alle officiële Nederlandse versies met dit typenummer van de software update naar Android 4.1.2 kunnen worden voorzien via OTA of Samsung Kies. Succes met updaten voor degenen die het nog niet gelukt is!

 1. bert den dekker op

  Ik heb ook nog geen update , ik zit voor een paar maanden in frankrijk , kan dit gevolgen hebben ? 3G uitvoering, zag dat er nu ook een 4 G is als ik dat had geweten, zdeze net een paar weken in bezit.

 2. Bert, nee, dit hoeft geen gevolgen te hebben. Ik heb met Samsung gebeld en voor wat ik begreep het schijnt dat het afhankelijk is van waar de winkel waar je het apparaat hebt gekocht, de tablet heeft ingekocht. Als in het land van herkomst nog geen update beschikbaar is, krijg jij hem dus ook niet. Hoe wazig ik dit ook vindt, moeten we het maar accepteren. Maar dat dit een slechte policy van Samsung is, is 1 ding wat wel zeker is……

 3. Inmiddels kan ik mededelen dat ik vanmorgen (06-04-2013) de update voor de Galaxy Note 10.1 (8010) heb ontvangen.

 4. Ik heb de update voor de wifi versie al een maand geleden binnen gekregen. Wat ook stevig is aangepast is de multitasking. Dat werkt nu met meer apps, inclusief Chrome en YouTube. Ook kun je de apps verplaatsen en Windows groter of kleiner maken. In het artikel wordt dit niet gemeld, maar het is wel handig.

Reageer