Een op de drie Nederlandse huishoudens heeft tablet-pc

0

tablets-collage-vierkantDe tabletpenetratie in Nederland blijft groeien. Onderzoek van Telecompaper in haar ConsumentenPanel wijst uit dat inmiddels zo’n 2,4 miljoen huishoudens één of meerdere tablets in bezit heeft. In totaal worden bijna 2,5 miljoen tablets gebruikt in Nederland. De iPad blijft de populairste tablet-pc wat iOS ook meteen het meest populaire besturingssysteem maakt.

Het onderzoek binnen het Telecompaper Consumentenpanel werd uitgevoerd onder 6600 mensen. Alle resultaten zijn gepubliceerd in het Dutch Tablet User rapport van het vierde kwartaal van 2012.

Tegen het einde van 2012 hadden zo’n 1,25 miljoen Nederlanders een iPad in bezit. Ruim een half miljoen mensen hadden een Samsung tablet gekocht, waarvan het leeuwendeel Android tablets waren.

Volgens de resultaten van het onderzoek van Telecompaper zal de tabletpenetratie nog wel even blijven groeien. 17 procent van de mensen die geen tablet in het bezit heeft zegt dat hij of zij in het komende half jaar van plan is om een tablet te kopen. Dat zijn veelbelovende cijfers want in het vorige onderzoek heeft bijna 4 op de 5 personen die dit aangaven daadwerkelijk een tablet gekocht.

Gemiddeld wordt de tablet-computer in Nederland zo’n 9 uur gebruikt per week.

Wil je alle onderzoeken naar tablets en het tabletgebruik teruglezen? Volg dan de tag tablet onderzoek op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer