Lenovo en Acer zetten strategische stappen naar tablets

0

In navolging van de concurrentie hebben ook de aziatische fabrikanten Lenovo en Acer strategische stappen gezet om meer aandacht en focus te krijgen op de ontwikkeling en productie van tablets. Lenovo gaat een aparte divisie oprichten waarin mobiele telefoons en tablets centraal staan. De vierde grootste computerfabrikant ter wereld ziet de markt zo hard groeien dat ze hiervoor een nieuwe divisie wil oprichten. Deze divisie wordt geleid door Liu Jun, tot voor kort verantwoordelijk voor de succesvolle afdeling productontwikkeling.

Lenovo heeft al aangekondigd verschillende tablets te gaan produceren. Dat de chinezen innovatief zijn blijkt wel uit de Lenovo LePad. Deze 10-inch Android tablet kun je in een innovatieve docking plaatsen, waardoor het systeem automatisch omschakelt naar een Windows systeem draaiend op de docking zelf. Acer gaat een stap verder. Acer zegt de productie van netbooks langzaam af te bouwen en de productie van tablets te laten groeien. Deze omslag wordt niet alleen ingegeven door de groeiverwachting in de tabletmarkt. Acer geeft aan dat men moet beslissen over de inzet van de beschikbare productielijnen. De keuze zal steeds meer gaan vallen op de productie van tablets. Acer heeft inmiddels 2 Android tablets in ontwikkeling.

HP en Dell hadden al aangegeven om minder te gaan investeren in de productie van netbooks. Digitimes meldt dat HP zelfs voorraden notebooks aan het opbouwen is om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. Acer meldt overigens ook dat door de verwachte groei in taets en notebooks de onderdelen van notebooks duurder zullen gaan worden waardoor de prihs van notebooks zal gaan stijgen met zo’n 10 procent.

UPDATE 20/01: Acer heeft officieel gereageerd op de berichtgeving. De aziaten gaven aan dat Acer absoluut niet van plan is om de netbook op termijn uit te faseren. Zolang er vraag is naar de netbook zal Acer aan deze vraag blijven voldoen.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer