ASUS tablet nieuws

2

ASUS heeft op de CES verschillende nieuwe tablets getoond. Nog geen week na de beurs is er al opvolgend nieuws naar buiten gekomen. Zo is de duurste 12-inch Windows 7 tablet inmiddels al te bestellen in de VS. Daarnaast is het de vraag of de Android tablets direct met Honeycomb worden uitgeleverd, en vooral, wanneer.

Wachten op Honeycomb?

Verschillende bronnen melden dat ASUS de uitlevering van de Android tablets in de Eee Pad reeks, de Slider, Transformer en de MeMo, niet laat vertragen door de late ter beschikking stelling van Honeycomb door Google. Eerder werd verwacht dat ASUS zou wachten met de lancering totdat Honeycomb beschikbaar gesteld is, net als enkele andere tablet fabrikanten. De kans bestaat dus dat de eerste tablets uitgerust zullen worden met Android 2.3. In ieder geval is de start van de verkoop uitgesteld tot waarschijnlijk het derde kwartaal van dit jaar.

ASUS Eee Slate te pre-orderen

Beter ASUS tablet nieuws komt uit de hoek van de Eee Slate. Deze 12-inch Windows tablet is vanaf nu te pre-orderen in de Microsoft Store. Deze top-tablet heeft ook een top-prijs. Voor maar liefst 1099 dollar is deze tabletpc voor jou. De verwachte leverdatum is 24 januari.

ASUS app store

ASUS zal een eigen app store gaan ontwikkelen voor haar Eee Pad Android tablets. Google heeft enkele eisen waaraan tablets moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een licentie van de Android Market. De tablet moet hiervoor een simkaart slot hebben met bel mogelijkheid, of de tablet moet draaien op Honeycomb. Als gevolg van de overstap naar Android 2.3 voldoet ASUS  in beide gevallen niet aan de eisen van Google. ASUS heeft aangegeven dat men bezig is met de ontwikkeling van een eigen app store.

UPDATE 06/02 19:28 – Inmiddels is de gehele ASUS Eee Pad serie (Android Honeycomb) opgenomen in het tablet overzicht. De Eee Slate (Windows 7), welke ook al is gepresenteerd, volgt zo spoedig mogelijk. Kijk hier voor:

ASUS Eee Pad MeMo
ASUS Eee Pad Transformer
ASUS Eee Pad Slider

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal inch
  • Besturingssysteem
  • Schermresolutie x
  • Afmetingen
  • Processor
  • Gewicht gram
  • Opslagruimte
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

Reageer