HP komt 9 februari met WebOS mededeling

5

Todd Bradley, een topman van HP, heeft in een interview met CNBC aangegeven dat op 9 februari een mededeling komt omtrent iets dat de iPad zal wegblazen. Wat Bradley hiermee bedoeld is natuurlijk de lang verwachte HP (of Palm) tablet die zal gaan draaien op WebOS. Een uitnodiging aan verschillende journalisten over een WebOS-event op 9 februari spreekt boekdelen.

De tekst op de uitnodiging van HP/Palm’s WebOS evenement, wat gehouden wordt in San Fransisco, luidt als volgt:

Think big

Think small

Think beyond

Wat HP hiermee wil zeggen is onduidelijk. Zal dit duiden op meerdere tablets en/of smartphones die zullen gaan draaien op het WebOS platform van Palm? We zullen zien!

Dat er in ieder geval een WebOS tablet wordt geïntroduceerd is zeker. HP is niet cryptisch over haar tablet aspiraties. Bradley zegt:

“We are focused on the tablet market and we’re focused on enabling it with webOS,”

Het hele interview met Todd Bradley, Group Executive Vice President van HP Personal Systems, zie je hier.

WebOS wordt gezien als een uitermate geschikt besturingssysteem voor zowel tablets als smartphones. De verwachtingen zijn hoog van de samenwerking tussen de twee grootmachten, nadat HP vorig jaar Palm overnam. Niet alleen HP en Palm zijn bezig met het ontwikkelen van eigen besturingssystemen voor tablets. Ook BlackBerry en Nokia/Intel (MeeGo) werken aan een zelf-ontwikkeld besturingssysteem om de concurrentie met grootmacht Apple en runner-up Google aan te kunnen gaan.

Bron

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

5 reacties

  1. Wat we met ‘Think small’ en ‘Think big’ kunnen verwachten is duidelijk….smartphones en tablets. ‘Think beyond’ staat waarschijnlijk voor het complete webOS ecosysteem en de naadloze communicatie en syncronisatie tussen alle mobiele webOS apparaten (o.a. printers).

  2. Engadget heeft gemeld dat HP/Palm een 7inch en een 9inch webOS-tablet zal uitbrengen. Beide tablets zullen ook een frontfacing camera hebben, 1.2GHz processor, de gesture area die we kennen van de Palm Pixie en Palm Pre zal mee roteren wanneer men het apparaat draait van landscape naar portrait of andersom.

    Can’t wait!!!

    – posted via my webOS powered Palm Pre2 –

Reageer