Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
6 maart 2013
Bron: Heise.de

Samsung stopt met Windows RT tablet

Samsung-Ativ-Tab---hands-on-review-IFA-2012-(1)

Windows RT, de Windows 8 variant voor tablets met ARM-processoren, krijgt weer een flinke tegenslag te verwerken. Samsung heeft laten weten dat het in Europa gaat stoppen met de verkoop van de Samsung ATIV Tab 10.1. Eerder al liet het bedrijf uit Korea weten dat haar enige Windows RT tablet niet in de VS verkocht zal worden. Nu Samsung afhaakt, de nummer twee in de wereldwijde tabletmarkt, zal Microsoft al haar overtuigingskracht nodig hebben om meer RT tablets op de markt te krijgen. Windows RT lijkt daarmee binnen een half jaar na de introductie het zorgenkindje te gaan worden van de software-ontwikkelaar uit Redmond.

Windows RT

De RT-variant van Windows 8 is speciaal ontwikkeld voor tablet-computers met een ARM-SoC aan boord. Deze typen tablets wonnen snel terrein via de iPad en Android tablets. Windows RT wijkt op enkele belangrijke aspecten af van Windows 8, zoals we uiteen zetten in een overzicht: Verschillen tussen Windows RT en Windows 8. De voordelen lijken niet op te wegen ten opzichte van de nadelen van een Windows RT tablet.


Ongelukkig

De mededeling van Samsung komt op een ongelukkig moment voor Microsoft. Het bedrijf is net gestart met de uitrol van haar Surface tablet met Windows RT in Nederland. In de Microsoft Surface RT review bleek ook dat juist de software een reden is om de Surface RT niet te kopen. De hardware kreeg weinig op- of aanmerkingen in de uiteindelijke beoordeling. Zo bleek dat voor Nederlandse bezitters minder dan 500 RT applicaties beschikbaar waren, terwijl Microsoft er meer dan 23.000 heeft beloofd.

RT tablets

Kijken we naar de tablet vergelijker en selecteren we op alle tablets met Windows RT dan zien we een beperkt aanbod. Slechts 5 tablets met Windows RT zijn of komen beschikbaar in Nederland. Op dit moment zijn alleen ASUS, Dell, Lenovo en Microsoft nog aanwezig.

Nederland

We hebben bij Samsung Nederland de vraag neergelegd of we ook in Nederland niet langer meer kunnen genieten van de ATIV Tab 10.1.

Samsung-ATIV-Tab-

Samsung ATIV Tab 10.1

vanaf € 422.29
  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Windows RT
  • Schermresolutie 1366 x 768
  • Afmetingen nog onbekend
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 processor
  • Gewicht 570
  • Opslagruimte 32 GB / 64 GB /
  • Introductiedatum november 2012
Alle specificaties >


Er zijn nog geen reviews van de Samsung ATIV Tab 10.1.

Schrijf een review

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.