Vernieuwde Opera browser nu in Play Store

0

Opera Software heeft vandaag een volledig herschreven versie van haar browser in de Play Store gezet. De Opera Browser Beta is nu te downloaden voor je Android apparaat. De belangrijkste vernieuwing is de gebruikte rendering engine. Opera is namelijk overgestapt van het eigen Presto naar WebKit. Deze engine wordt ook gebruikt in Google Chrome en Safari van Apple.

De WebKit engine is de snelste rendering engine van dit moment. Vooral het uitvoeren van javascript gaat deze engine goed af.

Ook de UI van de browser is onder handen genomen. De nadruk ligt op sleepbewegingen, waardoor relatief weinig knoppen nodig zijn. Het resultaat is een strakke en schone layout.

Wanneer je weinig 3G of WiFi bereik ervaart of wanneer je zuinig bent op je te verbruiken data, dan is het raadzaam de ‘off-road’ modus in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat opgevraagde webpagina’s eerst via Opera’s proxyservers worden gelezen en gecomprimeerd, waarna de gecomprimeerde versie naar je toestel wordt gestuurd. Dit levert snelheidswinst op, maar vooral minder dataverbruik. Het betekent ook dat je makkelijker kunt surfen via een trage verbinding.

De proxy-dienst van Opera is niet nieuw. We zagen deze methode eerder bij de Opera Mini browser, die daardoor populair werd onder smartphone gebruikers ten tijde van de trage GPRS verbindingen.

De browser is nog in beta, dus er kunnen nog fouten optreden. Toch is de browser de moeite waard om eens aan een test te onderwerpen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Opera

Opera Opera Software

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Browsers
  • Downloaden

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer