‘iPad 2 komt in april en alleen in de VS’

0

De Duitse website MacNotes.de komt met nieuwe geruchten over de iPad 2. Die geruchten sluiten deels aan bij eerdere geruchten, maar zijn op sommige punten ook nieuw. De site is stellig in hun beweringen en zegt betrouwbare bronnen te hebben. Ze schrijven dat de iPad2 op de eerste of tweede zaterdag van April in de VS verkocht zal gaan worden. Hij zal de eerste drie maanden exclusief in de VS verkocht worden. Het eerste half jaar zal hij alleen via de Apple Stores verkocht gaan worden.

In juli zullen er meer landen volgen waar het apparaat in de winkels zal liggen. Dit kan betekenen dat Amerikaanse winkels zonder Apple licentie tot oktober moeten wachten tot ze de nieuwe iPad mogen verkopen. Voor winkels buiten de VS kan dit nog langer duren.

Verder meldt de site dat de iPad2 een retina scherm zal krijgen, maar dat deze niet dezelfde dichtheid heeft als die van de iPhone. Met ‘retina’ wordt in dit geval een scherm bedoeld, waarvan de pixels bij normale afstand niet met het oog zijn te onderscheiden. Het apparaat zal eindelijk een USB poort krijgen en twee camera’s.

Deze geruchten sluiten aan op eerdere berichten. De site meldt echter ook dat de massaproductie van de iPad 2 in februari zal starten, terwijl eerdere berichten meldden dat dit al in januari zou zijn. Eerder spraken bronnen ook al van een introductie op 1 februari.

Foxconn, de Chinese producent van de iPad en iPad 2, heeft in de maand december van 2010 nieuwe fabrieken geopend. Dit sterkt het vermoeden dat de productie al is gestart of spoedig zal beginnen.

Share.

Over de auteur

Reageer