Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
4 maart 2013

Wacom zegt aan eigen HD tablet-pc te werken

Als we aan een Wacom tablet denken dan gaat het altijd over een tekentableau ter vervanging van een muis. Creatievelingen gebruiken deze alternatieve vorm vanwege de precieze aansturing van de muisaanwijzer, bijvoorbeeld in grafische programma’s. Ook is deze manier van aansturing ergonomisch verantwoord. De technologie heeft Wacom gebruikt om ook digitale pennen (styli) te gaan ontwikkelen voor het gebruik op tablet-computers. Nu zegt het bedrijf zelf aan een tablet-pc te werken. Misschien dat de samenwerking met Samsung hier iets mee te maken heeft?

Wacom tablet-pc

Op haar Amerikaanse Facebook pagina zegt Wacom dat men, na lang aandringen van Wacom fans, een high definition tablet aan het ontwikkelen is.


Wacom bedoelt hier waarschijnlijk een tablet-pc mee. De Facebook-post omschrijft de tablet namelijk als een tablet met multitouch hd-display en aansturing met een drukgevoelige stylus. Ook belooft het bedrijf nieuwe waardevolle features die we nog niet in andere tablets hebben gezien.

Meer laat het bedrijf tot nu toe niet weten. Wel weten we dat men hard bezig met de ontwikkeling van het product en dat we de de Wacom tablet in de zomer kunnen verwachten.

Samenwerking

De recentelijk aangekondigde samenwerking met het Koreaanse Samsung was geen verrassing. Samsung maakt Android tablets met een digitale pen. De Galaxy Note serie bevat momenteel 4 tablets met een formaat tussen de 5 en 10 inch. Allen maken gebruik van een stylus van Samsung.

Mogelijk betreft de samenwerking het gebruik van Wacom styli bij nieuwe Samsung tablets. Aan de andere kant is het mogelijk dat beide bedrijven de sterke naam van Wacom in de creatieve wereld willen gebruiken om een nieuwe tablet voor designers in de markt te zetten.

  • Categorieën:

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.