Automatisch back-ups maken van je Android applicaties

0

Carbon backup Android appDe applicatie Carbon is vanaf deze week verkrijgbaar in de Play Store. De back-up applicatie was al beschikbaar buiten Google’s applicatiewinkel om. Vanaf nu is het mogelijk om je Android apps en bijbehorende gegevens op te slaan op je computer, een SD-kaart of via een online opslagdienst zoals Google Drive of Dropbox. De Carbon applicatie kun je gebruiken zonder technische handelingen zoals het rooten van je tablet.

Via de Carbon applicatie kun je een eenmalige back-up maken van alle apps op je tablet. Ook is het mogelijk om de back-up op regelmatige basis in te stellen zodat je altijd een actuele reservekopie hebt van al je applicaties en de gegevens hierin.

Je dient de Carbon applicatie te downloaden op je Android tablet. Een link vind je onder dit artikel. Ook heb je een desktop-applicatie nodig die je op je Windows-computer, Linux-toestel of Mac kunt installeren. Download hier de desktop app. De tablet dient te worden verbonden met de computer door middel van een USB-kabel. Stel wel je USB-verbinding in op “PTP” in het geval van een Nexus-apparaat.

Dit zijn de back-up opties van Carbon:

  • Back-up naar pc
  • Back-up naar SD-kaart
  • Back-up naar ander Android apparaat (alleen premium versie)
  • Back-up naar Google Drive, Dropbox of Box (alleen premium versie)

De gratis app is te downloaden in de Play Store. Met de premium versie, welke een kleine 4 euro kost op dit moment, heb je geen afleiding van advertenties en heb je meer back-up en synchronisatie mogelijkheden.

De werking van Carbon wordt in deze video uitgelegd. De werking voor een tablet is identiek.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Platform(en) Android
  • Categorie Backup
  • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer