AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
16 januari 2013

Gerucht: Sony Xperia Tablet Z

sony-xperia-z-smartphoneSony zou een nieuwe Xperia tablet aan het maken zijn, als we de Sony volgers van @Xperia_info mogen geloven. De Xperia Tablet Z zou de tablet versie moeten worden van de Xperia Z smartphone van de elektronicafirma uit Japan. Vanwege de uitmuntende specificaties van de Xperia Z telefoon hoeft Sony niet veel aan te passen. Zo zou de processor identiek zijn (Snapdragon S4 Pro) en zou de 1080p schermresolutie overgenomen worden. De Xperia Tablet Z moet de eerste 10,1 inch tablet-computer worden van Sony, nadat het concern eerder twee 9,7 inch modellen op de markt bracht, de Tablet S en de Xperia Tablet S. Net als haar smartphone zou de Xperia Tablet Z ook draaien op Android 4.1 Jelly Bean.

De nieuwe Sony Android tablet zou op het Mobile World Congres bekend gemaakt worden, welke in de laatste week van februari gehouden wordt in Barcelona.


Het is bijzonder dat de smartphone de tablet blijft evenaren als het gaat om de specificaties. De Sony Xperia Tablet Z is niet de eerste tablet die gebaseerd is op een smartphone. De processor (Qualcomm Snapdragon S4 Pro-chip) heeft net als de smartphone een maximale kloksnelheid van 1,5 GHz en 2 GB werkgeheugen.

Net als bij de vorige Xperia Tablet, de Xperia Tablet S, is de Xperia Tablet Z water- en stofbestendig met de standaard ipx5/7.

Sony weet door de omzetting wel enkele unieke eigenschappen aan de tablet te kunnen geven, als het gerucht de waarheid wordt. Zo spreekt @Xperia_info van een dikte, of beter gezegd ‘dunte’, van 6,9 millimeter. Als dat waar is dan wordt de Xperia Tablet Z de dunste high-end tablet ter wereld. Op de accu wordt in ieder geval niet bezuinigd, met een vermogen van 6.000 mAh.

Verder zal de Sony Xperia Tablet Z beschikken over 4G (LTE). Het is niet bekend of dit een optionele feature is of dat Sony alleen exemplaren met simkaartslot op de markt gaat brengen. Ook is NFC aangebracht en kun je gebruik maken van twee camera’s.

Via: Tweakers

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.