KPN maakt prijzen 4G abonnementen bekend

0

KPN heeft als eerste provider in Nederland de prijzen van zijn nieuwe mobiele abonnementen bekendgemaakt. Met de nieuwe abonnementen hebben gebruikers ook toegang tot het nieuwe 4G netwerk van de provider. Het 4G netwerk wordt op dit moment in Nederland uitgerold en de abonnementen zullen vanaf 4 februari beschikbaar zijn.

Data abonnementen

Na de introductie biedt KPN vier verschillende data-abonnementen aan: een bundel van 250 MB voor 10 euro en een 1 GB bundel voor 15 euro, waarbij de gebruiker geen toegang heeft tot het snelle 4G netwerk. De bundel met 2,5 GB kost 25 euro en de bundel met 5 GB kost 35 euro en bij deze twee bundels heeft de gebruiker wél toegang tot het snelle 4G netwerk. De mogelijke snelheden bij die bundels zijn respectievelijk 25 Mbps en 50 Mbps.

Toegang met je tablet

Tabletbezitters zullen nog iets langer geduld moeten hebben. Op dit moment is de iPad de enige tablet met 4G mogelijkheden, maar helaas kan die niet overweg met het Nederlandse 800MHz netwerk. Dat betekent dat geen enkele tablet voorlopig toegang zal hebben tot het nieuwe 4G netwerk.

Uitrol van 4G

KPN zal het 4G netwerk in eerste instantie vooral in Amsterdam en andere delen van Noord-Holland operationeel maken. Daarna volgt het noordelijke deel van de Randstad, om vervolgens de rest van Nederland te bedienen.

Diverse andere providers zullen later in het jaar volgen, waaronder nieuwkomer Tele2. Welke planning deze providers zullen volgen en wat de abonnementsprijzen zullen worden, dat is op dit moment nog niet bekend.

> Meer informatie op KPN.com

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer