Wat is een refurbished tablet?

2

De term ‘refurbished’ is een relatief onbekend fenomeen. In de tabletmarkt kun je deze term toch regelmatig tegen komen. Refurbished tablets zijn tweedehands tablets die direct door een fabrikant of een winkel verkocht worden. Het zijn tweedehands tablets die teruggestuurd zijn door een klant omdat deze niet goed functioneerde of vanwege een ‘niet goed geld terug-garantie’. De tablets zijn helemaal gecontroleerd, indien nodig gerepareerd, en worden opnieuw in de verkoop gebracht. Vaak biedt een refurbished tablet of iPad voordelen ten opzichte van een nieuwe tablet of een andere tweedehands tablet.

De refurbished tablet is goedkoper dan een nieuwe tablet. Het prijsverschil kan tot 25 procent oplopen. Let wel: vergelijk de prijzen van de tablet altijd met de actuele prijzen. Soms adverteert een winkel met een adviesprijs terwijl de actuele ‘straatprijs’ stukken lager is.

Een ander voordeel van een refurbished tablet is de garantie. Indien een winkel een refurbished tablet verkoopt is het verplicht dit te melden. Daarnaast geldt de standaard garantie op de tablet, wat identiek is zoals bij de aankoop van een nieuwe tablet.

Soms wordt aangegeven wat de reden is van de refurbished tablets. Een klein defect kan soms zonder problemen en gevolgen worden opgelost door de fabrikant. Indien het gaat om een retour vanwege een ontevreden klant heb je in theorie nog meer zekerheid over de aanschaf van een deugdelijk product. In ieder geval geldt altijd dat een Nederlandse consumentenverkoop rechten en plichten met zich meebrengt. Een verkoper (dus niet de fabrikant) is verplicht om een deugdelijk product te leveren, dat naar behoren functioneert gedurende de gemiddelde levensverwachting van het product. Bij een tablet-computer is dit minimaal twee jaar. In de praktijk is deze gemiddelde verwachting van de levensduur van een product een discutabel onderwerp en kan een langere periode gebruikt worden.

Dit artikel is onderdeel van het tablet woordenboek. Andere artikelen van het woordenboek kun je hier vinden.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

  1. FixjeiPhone op

    Er is veel te lezen over refurbished. Het is daarom altijd belangrijk om te kiezen voor een aanbieder die garantie biedt, waar je een bedenktermijn hebt (het product kunt testen) en waar je voldoende (goede) beoordelingen kunt lezen. Heeft een aanbieder dit niet? Kies dan niet voor refurbished maar voor nieuw!

Reageer