Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
7 januari 2011

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tablet abonnement? [3/3]

Heb je een tablet gekocht en ben je op zoek naar een data abonnement? Of wil je direct een abonnement afsluiten en op die manier een goedkope of gratis tablet bemachtigen? TabletGuide helpt je bij het maken van je keuze!

Voordat je een data abonnement afsluit moet je op veel dingen letten. Die keuzes zijn belangrijk om het maximale uit je tablet te halen en om later niet voor verrassingen te komen staan. Bedenk goed waar je je tablet nu en in de toekomst voor wil gaan gebruiken. Wanneer je hem ook onderweg mobiel wilt gebruiken, ontkom je niet aan het afsluiten van een data abonnement. Maar dan gebruik je een tablet ook zoals hij eigenlijk bedoeld is!


Dit is deel 3 van de koopgids. Lees eerst deel 1 en deel 2 voordat je verder gaat.

Deze data abonnement koopgids behandelt 7 onderwerpen die van belang zijn voor het kiezen van je abonnement. De eerste vier vragen zijn in deel 1 en deel 2 behandeld.

7 belangrijke keuzes:

1. Bellen of niet bellen?
2. Postpaid of prepaid?
3. Postpaid: Sim-only, met tablet of prepaid?
4. Datalimiet of niet?
5. Snel of sneller?
6. Kort of lang?
7. SIM of micro SIM?

5) Snel of sneller?

Bij het vergelijken van de abonnementen is het belangrijk om te weten welke verbindingssnelheid je wilt afsluiten voor je tablet. Dit kan gevolgen hebben bij intensief gebruik. Wil je mobiel gebruik kunnen maken van hoge kwaliteit video via internet, dan is het van groot belang dat je een abonnement afsluit met  voldoende snelheid. Dit is dan vooral van belang voor de downloadsnelheid.

Ben je van plan grote bestanden te gaan verzenden, dan is het ook belangrijk een goede uploadsnelheid te kiezen. Ook bij het bellen via internet, VOIP, zijn zowel de down- als de uploadsnelheid belangrijk.

Vergelijk alle snelheden in onze vergelijker.

6) Kort of lang?

De looptijd van je contract is vaak van invloed op de tarieven. Hoe langer de looptijd, hoe lager de kosten. Of hoe langer de looptijd, hoe meer korting op je tablet.

De langste looptijd voor een dergelijk contract is twee jaar. Je zit dan twee jaar vast aan de overeenkomst. Wanneer je eerder wilt opzeggen, zul je het contract moeten afkopen. Meestal is de afkoopsom gelijk aan de openstaande abonnementskosten tot het einde van de looptijd.

Sommige abonnementen zijn maandelijks opzegbaar of zelf te pauzeren. Soms kan dit de tarieven opdrijven, maar dat is niet altijd het geval. Het voordeel van een dergelijke abonnementsvorm is dat je snel kunt overstappen of de dienst alleen kunt activeren wanneer je er ook echt gebruik van maakt.

Vergelijk alle soorten contractduur in onze vergelijker.

7) Sim of Micro Sim?

Sommige tablets maken niet langer gebruik van de bekende SIM kaart, zoals we die kennen van de mobiele telefonie. Zij hebben gekozen voor de kleinere variant, de micro sim. Apple is een voorbeeld van een producent die al zijn apparaten uitrust met een microsim module.

Het is van belang te weten welke soort SIM kaart in jouw tablet moet. Voor de kosten of voorwaarden maakt het geen verschil, maar door aan je aanbieder door te geven welk type je wilt ontvangen voorkom je problemen na levering.

En hiermee bereiken we het einde van deze keuzehulp. Door het beantwoorden van alle 7 vragen zou je gemakkelijker de juiste keuze moeten kunnen maken voor het beste data-abonnement voor jouw specifieke situatie. Succes!

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.