Nieuwe nog onbekende goedkope ASUS tablets gespot op de CES

0

Techwebsite Tweakers.net heeft twee nieuwe tablets van ASUS ontdekt tijdens de grote elektronicashow die op dit moment in Las Vegas plaatsvindt. Het gaat om een low-end 7-inch tablet en een mid-end 10-inch tablet, beiden met het Android besturingssysteem. Beide tablets zijn nog niet door ASUS aangekondigd maar zijn links en rechts wel opgedoken in het geruchtencircuit. Dit is de eerste keer dat de tablets gespot zijn en op camera zijn vastgelegd op een beurs.

ASUS MEMO Pad ME172V

Dat de MEMO Pad ME172V een low-end tablet gaat worden blijkt al uit de specificaties. Het product is gemaakt van kunststof, wat we wel vaker zijn bij goedkopere tablets. Met scherm meet 7 inch met een resolutie van 1024 bij 600 pixels en is voorzien van de verouderde TN-technologie in plaats van IPS. Hierdoor zal de kijkhoek niet zo goed zijn als we gewend zijn van moderne tablet-pc’s. De processor is de Via WM8950, een SoC met een enkele processorkern met een snelheid van 1 GHz en een Mali 400 GPU. De hoeveelheid RAM-geheugen van 1 GB is dan wel weer opvallend. Het apparaat zal in een 8 GB en een 16 GB variant op de markt gebracht worden. De kleur van de achterkant is wit.

Deze tablet met typenummer ME172V was eind 2012 al opgedoken met foto’s van de behuizing en een prijs van 129 dollar.

ASUS MEMO Pad Smart ME301T

De specificaties van deze 10 inch Android tablet van ASUS zijn stukken beter dan de 7 inch versie. De MEMO Pad Smart ME301T (hopelijk wordt dat niet de uiteindelijke productnaam) heeft de standaard resolutie van 1280 bij 800 pixels en beschikt wel over IPS. Onder de motorkap vond Tweakers een budget versie van de Tegra 3 SoC (quad-core), zoals we die bijvoorbeeld ook terugvinden in de Transformer Pad 300FT. Daarnaast is 1 GB werkgeheugen en 16 GB opslag geheugen aangebracht. Tweakers meldt dat de ME301T heel dun en licht is, en ontwikkeld is met een aluminium achterkant.

Ook deze Android tablet van ASUS is al eens voorbij gekomen in het oneindige geruchtencircuit. In een productlijst van een verkoper kwam het onbekende apparaat voor met een straatprijs van 400 dollar. Andere geruchten meldden een prijs van een kleine 250 euro.

Meer foto’s vind je op Tweakers.net.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer